Site coolinaria.ro

Cum sa slabesti iarna


Cum sa slabesti iarna Se apropie ultima zi a anului si cei mai multi dintre noi ne gandim la diete, abonamente la sala si facem tot ce se poate pentru a ne transforma corpul. In ciuda acestor intentii bune, ne vom chinui din greu sa pierdem cateva kilograme. Care este secretul pentru a pierde in greutate in acest anotimp?

1. Mananca pentru a-ti mentine temperatura
Cand ti-e foarte frig, ce suna mai bine? O salata de pui sau un bol de supa? De fapt, corpul tau stie mai bine de ce are nevoie. Concentreaza-te pe mancarurile de sezon, locale. Pentru majoritatea, aceasta inseamna sa manance legume dulci, verdeturi de iarna si produse animale. De asemenea, iti poti asezona mancarurile cu tot felul de condimente.

2. Concentreaza-te pe grasimi
Nutrientii din mancaruri au nevoie de anumite grasimi pentru a fi procesati. Grasimile sanatoase iti ajuta corpul sa absoarba vitaminele A, D si E si sunt necesare pentru un sistem nervos sanatos. Asta inseamna ca iti vor imbunatati si starea de spirit, nu doar sanatatea.
Mananca doar varietati mononesaturate, polinesaturate sau chiar si grasimile saturate potrivite, dar evita grasimile din mancarurile procesate. Incearca uleiul de masline, migdalele, somonul, nucile sau uleiul de cocos nerafinat. Cel din urma contine acizi grasi care iti vor creste temperatura corpului si iti vor ajuta metabolismul, care tinde sa incetineasca pe timpul iernii.



3. Dulciurile ce slabesc
Zaharul rafinat si carbohidratii cauzeaza cele mai multe tipuri de obezitate si de probleme de inima, nu grasimea. Dar inca poti manca dulciuri. Legumele dulci pe care le poti manca iarna sunt perfecte tocmai pentru acest lucru. Coace cartofi dulci sau sfecla, sunt pline de vitamine si iti potoli pofta de dulce foarte usor.

4. Somnul
Cand este foarte frig si ziua este foarte scurta, corpul omenesc se intoarce la starea de incetinire a metabolismului si incepem sa dormim mai mult. Ar trebui sa dormi mai mult in timpul diminetilor, dar, totusi, sa nu te trezesti prea tarziu.

Autor:  Andreea Utza