Site coolinaria.ro

5 trucuri pentru a imbunatati sosurile cumparate


5 trucuri pentru a imbunatati sosurile cumparate Nimic nu e mai bun decat un sos de rosii facut in casa, insa acesta ia destul de mult timp pana sa fie gata. Cand nu ai timp sa-l pregatesti, e mai simplu sa-l cumperi gata facut. Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa transformi sosurile cumparate in adevarate delicatese:

1. Incepe cu legume sotate
Taie marunt cateva legume si soteaza-le in putin ulei, inainte sa adaugi sosul. Poti folosi ceapa, ardei, morcovi, usturoi si, in mare, cam orice legume doresti. Cheia este sa ai cateva legume proaspete, care sa faca sosul sa para facut in casa.

2. Adauga condimente
Cateva ierburi proaspete si condimente vor adauga arome deosebite sosului tau. Adauga o lingura-doua de oregano, busuioc sau fulgi de ardei. Tine minte ca sosul tau s-ar putea sa aiba deja cateva dintre acestea, asa ca verifica ambalajul inainte sa exagerezi cu ele.

3. Adauga o lingura de zahar
Poate suna ciudat, dar zaharul ajuta aromele din sosul de rosii sa iasa in evidenta. El echilibreaza aciditatea si evidentiaza dulceata naturala a rosiilor. In functie de cat de acid este sosul tau, o lingurita sau o lingura de zahar este de ajuns.



4. Lasa-l sa fiarba
Daca ai destul timp, lasa sosul sa fiarba putin. Chiar daca are doar 20 de minute la dispozitie, si acestea sunt de ajuns pentru ca aromele sa fie cat mai concentrate, iar sosul sa fie mai inchegat.

5. Pastreaza putina apa de la paste
Dupa ce ai terminat de fiert pastele, pastreaza putin din apa in care au fiert. Adauga, pe rand, cate o lingura in sosul tau. Amidonul din apa va imbunatati gustul sosului.

Autor:  Andreea Utza