Site coolinaria.ro

Cele mai bune legume ale iernii


Cele mai bune legume ale iernii Stii ca e bine sa mananci legume de sezon, pe care sa le poti gasi in piata, nu neaparat la supermarket... Consuma urmatoarele legume pe timpul iernii, deoarece in restul anotimpurilor ai alte varietati din care poti alege, iar pe acestea le vei trece foarte usor cu vederea, desi sunt foarte sanatoase:

1. Praz
Prazul are un gust asemanator cepei, doar ca putin mai bland. Este o leguma foarte versatila, poate fi folosita in multe retete. De exemplu, il poti pune in supe, in placinte cu legume si chiar in sosuri pe baza de branza. Prazul este delicios si gatit de unul singur, cu putin unt si piper.

2. Varza Kale
Nu trebuie sa uiti de verdeturi pe timpul iernii, desi o salata nu pare prea tentanta. Incearca sa le incluzi, totusi, in mancarurule tale. Varza Kale poate fi adaugata in smoothie-uri, sau poate fi consumata alaturi de mancarurile cu carne.

3. Spanac
Fie ca il cumperi sub forma de frunze, sau congelat, spanacul este foarte sanatos si esential in dieta ta. Si el este un aliment versatil, deoarece il poti gati in multe feluri. Il poti adauga in omlete, sufleuri cu branza sau il poti face piure si servi ca garnitura.



4. Pastarnac
Ce poate fi mai bun ca o supa calda, dupa o zi friguroasa de iarna? Mai ales atunci cand supa ta contine si pastarnac. Ai grija, deoarece el nu rezista foarte mult pe rafturi, cumpara-l proaspat si foloseste-l cat mai repede.

5. Conopida
In orice fel o gatesti, conopida ramane o leguma foarte sanatoasa. Ea poate fi adaugata in supe, dar poate fi consumata si sote. Nu uita sa cumperi in plus, ca sa pui si la murat.

Autor:  Andreea Utza