Site coolinaria.ro

Cumparaturi inteligente de sarbatori


Cumparaturi inteligente de sarbatori Venirea Sarbatorilor de iarna aduce multe bucurii, insa si multe cheltuieli. Pastreaza-ti banii pentru cadourile de Craciun, nu-i irosi pe prea multa mancare, de care oricum nu ai nevoie. Iata cum sa faci cumparaturi inteligente pentru Sarbatori:

1. Fa-ti o lista
In primul rand, noteaza toate persoanele pentru care trebuie sa cumperi cadouri, indiferent de cat de mici sunt acestea. Scrie ce vrei sa le oferi si cati bani esti dispus sa cheltuiesti. Apoi noteaza toate mancarurile pe care vrei sa le faci pentru masa de Craciun sau pentru revelion. De asemenea, aproximeaza si cat te vor costa ingredientele pentru aceste mancaruri. Asta te va ajuta sa-ti tii bugetul sub control.

2. Nu lasa totul pe final
Nu astepta pana dupa Mos Nicolae ca sa incepi sa cumperi cele necesare. Odata cu apropierea sarbatorilor, magazinele si supermarketurile sunt pline de oferte si reduceri, asa ca profita de ele. Cumpara din timp tot ce ai nevoie.

3. Comanda pe internet
Ca sa economisesti mai mult timp, poti cauta supermarketurile care au comanda online. Nu trebuie decat sa-ti faci lista pe care o doresti. Vei vedea si cat costa intreaga comanda. Apoi nu va mai trebui decat sa astepti sa o primesti acasa, sau chiar sa te duci la supermarket doar ca sa o ridici. Vei economisi cateva ore bune de cumparaturi si cautari.



4. Profita de reduceri
Dupa cum am spus, magazinele si supermarketurile sunt pline de reduceri. Daca ai ratat perioada de Black Friday, nu dispera, caci ofertele continua si acum. Cumpara pachete promotionale, dar ai grija sa verifici data expirarii. Nu vrei sa cumperi un bax de biscuiti care sa expire peste trei zile.

5. Fa singur cadourile
Un cadou facut de tine are o incarcatura sentimentala mult mai mare pentru cel caruia i-l daruiesti. Fie ca-ti pregatesti o cutie cu fursecuri facute in casa, fie ca-i coci un cozonac, gestul va fi unul deosebit. Daca esti indemanatic, te poti juca si cu ambalarea si decorarea acestor cadouri culinare.

Autor:  Andreea Utza