Site coolinaria.ro

Cum sa slabesti cu fulgi de ovaz


Cum sa slabesti cu fulgi de ovaz Te vei mira daca cineva iti spune ca poti pierde in greutate, reduce colesterolul si riscul a doua tipuri de diabet cu un singur aliment. Probabil ca nu iti vine sa crezi, dar multimita fulgilor de ovaz, este foarte posibil.

Ovazul este excelent: este plin de fibre, e o sursa foarte buna de amidon rezistent, acel fel de amidor care se digera foarte greu si ajuta la digestie si iti va micsora apetitul si accelera arderea caloriilor. Iata cum sa il incluzi in dieta ta inlocuind alte alimente

1. Foloseste-l in loc de pesmet
Cand vrei sa iti faci cascaval pane, chiftele sau nuggets, poti inlocui pesmetul cu fulgi de ovaz. Nu este atat de conventional dar are un gust foarte bun si este un mod excelent de a adauga extra nutritie in dieta familiei tale.
Poti pune ovazul intai in blender pentru a crea o textura similara cu a pesmetului.

2. Pune-le in clatite
In mod normal, clatitele facute acasa sunt pline de calorii si carbohidrati, fara niciun pic de nutrienti, ceea ce nu este ideal daca incerci sa scapi de grasimea abdominala. Scoate faina, zaharul, laptele si untul pentru a le inlocui cu banane, oua, ovaz, praf de copt si sare. Rezultatul este o clatita pufoasa plina de fibre si proteine.

3. Faina de ovaz
Daca faci paine, vafe sau deserturi cu faina conventionala, pierzi oportunitatea de a o inlocui cu ovazul plin de nutrienti. Desi cea cumparata de la magazin este mai buna decat faina alba, este destul de scumpa. Daca vrei sa o folosesti fara sa dai prea multi bani, adauga niste fulgi de ovaz in blender. Mixtura poate fi folosita ca si faina alba in toate retetele tale favorite.



4. Smoothie
Daca smoothie-ul pe care il bei dimineata nu este de ajuns pentru tine si inca iti este foame, ai putea sa te gandesti sa adaugi niste ovaz in pahar. Dupa ce pui ovazul in blander, adauga restul ingredientelor si continua procesul pana obtii smoothie-ul dorit. Rezultatul va fi un smoothie mai gros, cu mai multe fibre, care nu te va lasa sa te simti infometat pana la pranz.

5. Ingroasa supele sau sosurile
Daca vrei sa ingrosi textura unei supe sau a unui sos, ovazul este raspunsul. Inainte sa il arunci in mancare, zdrobeste-l pana devine pudra, pentru a obtine consistenta dorita.

Autor:  Andreea Utza