Site coolinaria.ro

Ornamente comestibile pentru bradul de Craciun


Ornamente comestibile pentru bradul de Craciun Craciunul este ocazia perfecta pentru familii sa revina la vechile traditii. Mancarurile sunt o parte importanta a acestora, dar si decorarea bradului. Copiii vor fi incantati sa gaseasca ornamente comestibile in brad, asa ca iata cateva idei pentru un decor aparte.

1. Bomboane de brad
Sunt alegerea cea mai usoara. Le gasesti in majoritatea magazinelor si le poti cumpara vrac. Ai grija ca ambalajul sa fie intact si agata-le in brad. Totusi, ai grija ca in casa sa nu fie prea cald, mai ales cand bomboanele sunt din ciocolata, pentru ca se vor topi si nu vor arata prea apetisant.

2. Acadelele
Si acadelele sunt o alegere destul de populara, in special bastonasele albe, cu dungi rosii. Ele amintesc de spiritul craciunulu, si arata foarte bine in brad. Cauta acadele ambalate individual, in folie de plastic, deoarece e mult mai igienic.

3. Braduti
Pe acestia nu-i poti pune in pom, dar fac si ei parte din decoratiunile comestibile. Ai nevoie de cornete de inghetata, crema de glazurat de culoare verde si cateva bombonele colorate. Foloseste o seringa de patiserie pentru a pune crema pe cornet, ca si cum ai face ramurile unui bradut. Apoi adauga bombonelele, pentru a imita globurile.



4. Sticla din zahar
Zaharul topit poate fi colorat si poate fi taiat in forme vesele, la fel ca biscuitii. Foloseste formele tale preferate pentru a taia zaharul cat inca este moale. Apoi, lasa-l la racit pana cand se intareste complet. Leaga ornamentele cu o panglica si pune-le in brad.

5. Popcorn
Poate ti se pare ciudat, insa, in America, este o adevara traditie sa pui o panglica de popcorn in jurul bradului. Pentru cele mai bune rezultate, prepara floricelele cu o zi inainte. Daca vrei sa arate si mai special, poti folosi colorant alimentar pentru a face floricele rosii si verzi. Apoi, foloseste ata colorate pentru a insira popocornul si a face o ghirlanda.

Autor:  Andreea Utza