Site coolinaria.ro

Cum sa ai grija de tigaile tale


Cum sa ai grija de tigaile tale De multe ori, tigaile tale preferate incep sa devina lipicioase si pline de resturi de mancare, indiferent de cat de bine le speli. Daca folosesti sprayuri de gatit, uita de ele pentru ca nu sunt deloc bune. Iata cum sa ai grija de tigaile tale pretioase:

1. Curata-le
Bicarbonatul de sodiu si apa sunt doua dintre lucrurile cu care ar trebui sa iti speli tigaile, eventual cu o perie non metalica sau cu un burete. Nu uita de partile laterale sau alte locuri in care reziduurile pot ramane. Clateste bine si apoi las-o la uscat ceva vreme.

2. Repara-le
Repara suprafata tigailor turnand doar o cantitate mica de ulei vegetal, apoi freaca tigaia si sterge resturile cu un prosop.

3. Fara masina de spalat vase
Nu uita sa nu pui niciodata tigaile in masina de spalat vase. Desi unii spun ca sunt in siguranta, temperaturile foarte mari si detergentii foarte puternici iti pot distruge tigaile.

4. Promite ca o vei trata mai bine
Incearca sa nu exagerezi cu uleiul sau untul pe care il pui in tigaie. Cel mai bine ar fi sa pui foarte putin, inainte sa pui pe foc si sa il distribui bine. Daca adaugi uleiul prea tarziu, cand tigaia este foarte incinsa, de exemplu, este mult mai probabil sa o distruga. Foloseste doar ustensile de lemn sau de plastic, care nu vor zgaria suprafata.



5. Durata de viata
De obicei, tigaile au o durata de viata de cinci ani. Exista unele foarte bune care tin mai mult, dar de obicei sunt acelea pe care nu le folosesti atat de mult. Vei sti cand tigaia ta nelipicioasa este pe duca deoarece va incepe sa se cojeasca.

6. Uita de uleiurile spray
Uita pur si simplu de ele daca nu vrei sa iti petreci toata ziua incercand sa-ti cureti tigaia de partile in care au ramas reziduuri. Nu cumpara aceste sprayuri deoarece aditivii din acestea vor fi foarte daunatoare pentru tigaie

Autor:  Andreea Utza