Site coolinaria.ro

Mancaruri pentru copii, in noaptea de Anul Nou


Mancaruri pentru copii, in noaptea de Anul Nou O petrecere de Revelion alaturi de copii este o experienta amuzanta si inedita, mai ales pentru cei mici. Totusi, ei pot fi destul de mofturosi cu mancarea, iar preparatele traditionale s-ar putea sa nu-i convinga. Iata cateva sfaturi pentru a te ajuta sa te descurci in aceasta situatie:

1. Mancaruri cu aspect amuzant
Copiii sunt foarte receptivi la aspectul mancarii, iar legumele nu le surad. Ca sa-i convingi sa manance, pregateste totul sub o forma amuzanta si inedita. De exemplu, un sushi de fructe e foarte colorat si imbietor. Nu ai nevoie de multe ingrediente, doar de cateva fructe si orez.

2. Bomboane si biscuiti
Copiii iubesc dulciurile, mai ales cand sunt multe si colorate. Nu uita sa ai destule bomboane, cat mai variate si mai colorate. Le poti servi in pahare de plastic sau poti face un platou cu mai multe tipuri, de unde cei mici sa se poata servi. Nu uita de biscuitei. In loc sa-i cumperi, prepara-i in casa si vei fi sigur ca nu contin decat ingrediente de calitate.



3. Pizza
Un alt aliment pe care copiii il iubesc este pizza. Ca sa faci o pizza cat mai sanatoasa pentru ei, prepar-o acasa. Poti sa faci una mare, din care sa se serveasca toti copiii sau, ca sa eviti eventuala dezordine, poti pregati mini pizza, pentru fiecare copilas in parte. O sa-ti fie mai usor sa le personalizezi, pentru ca nu toti agreeaza aceleasi alimente. Astfel, vei fi sigur ca nu raman nemancati.

4. „Sampania”
Daca ai copii mici, miezul noptii s-ar putea sa vina mai devreme pentru ei, asa ca nu ii forta sa stea pana la ora 12. Poti pregati toast-ul special pentru ei, cu cateva ore inainte. Desigur ca nu le vei da sampanie reala, poti cumpara una dintre variantele fara alcool,pentru copii. Sau, daca tot se pregatesc de culcare, de ce sa nu le oferi un pahar (de sampanie, desigur) cu lapte caldut si un fursec, alaturi de acesta.

5. Bauturile
La fel ca in cazul mancarii, bauturile cat mai colorate vor fi foarte atractive. Ca sa nu le dai sucuri carbogazoase din comert, prepara tu sucuri naturale, din fructe. Decoreaza paharele cu umbrelute si fructe taiate in forme amuzante. De asemenea, poti crea un cocktail interesant pentru cei mici dintr-un pahar cu limonada, in care sa amesteci cateva jeleuri.

Autor:  Andreea Utza