Site coolinaria.ro

Masa de pranz la serviciu


Masa de pranz la serviciu In timpul saptamanii nu ne permitem luxul de a pregati o masa copioasa pentru pranz, caci suntem la serviciu. Totusi, asta nu inseamna ca trebuie sa comandam mancare nesanatoasa sau, si mai rau, sa nu mancam deloc. Iata cateva sfaturi pentru a lua un pranz sanatos si gustos, la birou.

1. Pregateste-ti pachetul in seara de dinainte
Sigur ca ai avut zile in care nu ai avut nimic de mancare la tine, pentru ca ai crezut ca poti impacheta totul de dimineata. Ca sa economisesti timp, pregateste-ti pachetul din seara de dinainte. Poate chiar ai cateva resturi de la cina, cu care te poti delecta la pranzul din ziua urmatoare.

2. Sandwich-uri
Sandwich-urile sunt cele mai usoare pranzuri de pregatit si te scapa din orice incurcatura. Nu le face de seara, deoarece pot deveni prea moi si neplacute. In schimb pune toate ingredientele la un loc, spala-le si feliaza-le. Dimineata nu va trebui decat sa iti „asamblezi” sandwich-ul.

3. Gateste in weekend
Cand ai timp, in weekend, fierbe o oala mare de quinoa, fasole sau orez. Iti va fi la indemana pentru primele cateva zile ale saptamanii. Nu va trebui decat sa amesteci cu alte ingrediente, cum ar fi salata, ridichi, rosii sau migdale.



4. Pregateste-ti dressingurile
In cazul in care iti place sa mananci salate la serviciu, iti poti pregati propriul dressing si-l poti tine in frigiderul de la serviciu. Astfel, nu va trebui sa mai vii in fiecare zi cu el dupa tine, va fi deja acolo.

5. Alimente congelate
Daca ai un congelator la serviciu, tine-ti acolo macar o punga de legume congelate. Nu stii niciodata cand vei avea nevoie de ele, pentru ca nu ai avut timp sa-ti pregatesti nimic pentru pranz.

Autor:  Andreea Utza