Site coolinaria.ro

Slabeste cu grapefruit


Slabeste cu grapefruit Grapefruit-ul este un fruct delicios, plin de beneficii pentru sanatate si un adevarat aliat in lupta cu kilogramele in plus. Iata cum te poate ajuta acesta sa slabesti intr-un mod sanatos.

1. Te mentine satul
Grapefruit-ul contine foarte multe fibre, care te mentin satul si te opresc de a cauta diverse gustari de-a lungul zilei. O singura portie de grapefruit are doar 53 de calorii si 2 grame de fibre. Studiile au aratat ca daca vei consuma o jumatate de grapefruit inainte de fiecare masa, vei slabi mult mai rapid si mai usor. Totusi, aceasta tactica este cam extrema, mai bine aplic-o doar la micul dejun.

2. Poate inlocui multe alimente bogate in calorii
Deoarece grapefruit-ul are foarte putine calorii, el poate fi folosit pentru a inlocui alte alimente in diverese retete. De exemplu, in loc sa pui fructe confiate in salatele tale, mai bine pune cateva bucatele de grapefruit. De asemenea, il poti servi si la pranz, alaturi de un gratar.

3. Echilibreaza zaharul din sange
Studiile au aratat ca acest fruct minune are multe componente care reduc nivelul insulinei. Un nivel scazut de insulina inseamna ca organismul tau poate folosi mult mai eficient mancarea, pentru a o transforma in energie, nu ca sa o depuna ca grasimi.



4. Te scapa de pofte
E foarte bine sa-ti incepi ziua cu o jumatate de grapefruit, mai ales ca studiile au considera ca doar mirosul acestuia poate ajuta la slabit. Ei cred ca mirosul uleiului de grapefruit are un efect asupra enzimelor ficatului, care ajuta la controlarea poftelor si la usurarea pierderii in greutate.

5. Nu face o obsesie
Chiar daca vrei sa slabesti rapid, e important sa slabesti sanatos si eficient, adica sa te mentii dupa. Nu face abuz de grapefruit, ci consuma-l moderat, urmand sfaturile de mai sus. O dieta drastica pe baza de grapefruit iti va face mai mult rau, decat bine.

Autor:  Andreea Utza