Site coolinaria.ro

6 moduri in care sa-ti ingrijesti bucataria in noul an


6 moduri in care sa-ti ingrijesti bucataria in noul an In luna ianuarie trebuie sa ai grija sa scapi de toata dezordinea facuta in timpul sarbatorilor. Chiar daca faci curat in timp ce pregatesti preparatele, nu va fi de ajuns si vei observa ca mai ai multe de facut dupa ce se incheie vacanta. Iata cateva lucruri de care sa ai grija dupa terminarea sarbatorilor.

1. Aranjeaza-ti toate oalele si tigaile
Chiar daca nu ai gatit absolut nimic in unele dintre ele, tot ar trebui curatate toate. Daca sunt folosite foarte des, chiar si cele spalate foarte bine pot capata pete, in special pe margini si pe exterior, acolo unde grasimile par sa se depoziteze.

2. Schimba sau curata filtrul hotei
Chiar daca folosesti o hota sau ai pur si simplu un ventilator, toate ar putea avea nevoie de un nou start. Daca nu iti amintesti cand l-ai schimbat ultima oara, cel mai bine este sa cumperi unul nou. Pentru a afla ce fel de filtru ai nevoie verifica manualul de utilizator sau cauta stickerul cu numarul de serie aflat pe aparat.

3. Curata-ti cuptorul
Orice de la puiul de Craciun pana la o placinta care a dat pe afara iti poate murdari cuptorul. Este important sa il tii mereu curat asa ca scoate grilajele si curata-le cu atentie.

4. Trateaza-ti uneltele de lemn
Gandeste-te la acest lucru ca la un masaj pentru cele mai frumoase si mai iubite unelte din bucataria ta. Curata-le de mana si sterge-le cu un prosop, apoi aplica niste ulei mineral si lasa-le peste noapte. Sterge-le a doua zi si apoi vor fi gata de absolut orice.



5. Schimba-ti filtrul de apa
Prima saptamana din an este una in care ar trebui sa te ocupi de lucrurile care ar trebui facute periodic, precum inlocuirea filtrelor sau a bateriei din bucatarie. Recicleaza filtrul vechi si pune altul nou, apoi noteaza-ti data in calendar pentru a-ti aminti sa o faci din nou peste trei luni.

6. Curata masina de spalat vase
Daca ai o masina de spalat vase, atunci inseamna ca esti crutat de la spalatul tuturor vaselor folosite in aceasta vacanta. Acorda-i putin timp pentru ingrijire.

Autor:  Andreea Utza