Site coolinaria.ro

Cum sa faci o omleta mai sanatoasa


 Cum sa faci o omleta mai sanatoasa Cine nu iubeste o omleta la micul dejun? Calda si satioasa, excelenta pentru o dimineata rece de iarna. In plus, ea contine proteine, care te vor ajuta sa te simti energizat pe timpul zilei. Totusi, daca nu ai grija, omleta poate fi destul de nociva. Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa prepari o omleta mai sanatoasa:

1. Adauga cateva mere
Poate suna ciudat, dar omleta cu mere este delicioasa si foarte sanatoasa. Este un mic dejun si un desert, in acelasi timp. In plus, contine si o doza buna de vitamina C si multe fibre.

2. Adauga somon
Mai ai putin somon ramas de la cina? E momentul perfect ca sa il folosesti. Amesteca-l in omleta ta. Nu numai ca-i va da un gust mai bun si o textura interesanta,dar vei consuma si o doza buna de acizi grasi omega-3.

3. Scapa de branza
Cu atat de multe optiuni sanatoase, ar fi pacat sa folosesti tocmai branza bogata in grasimi. Poti alege una degresata, daca totusi iti place foarte mult. Acelasi lucru se aplica si pentru lapte, foloseste-l pe cel degresat daca iti place o omleta mai pufoasa.



4. Cat mai multe legume
Nu renunta la legumele clasice pentru omleta, precum ciupercile, ceapa sau ardeii. Experimenteaza si cu altele, cum ar fi dovleceii, spanacul, salata, morcovii sau sparanghelul.

5. Alege omleta vegana
Da, chiar poti face o omleta fara oua. O omleta vegana contine lapte de soia, ciuperci, ceapa si condimente. Sanatoasa si fara produse lactate.

Autor:  Andreea Utza