Site coolinaria.ro

Remedii naturale antigripale


Remedii naturale antigripale Noua amenintare globala data de raspandirea virusului asa-numitei gripe porcine ne sperie pe toti, dar in egala masura ne si obliga sa luam niste masuri preventive nu doar in plan igienic ci chiar si in plan alimentar in primul rand prin introducerea in dieta noastra a unor produse menite sa mareasca capacitatea de aparare a organismului in fata bolii.

Vitamina C se stie deja ca are un rol benefic in ce priveste sistemul nostru imunitar. De aceea mai ales pentru ca suntem in plin sezon al fructelor si legumelor proaspete este bine sa consumam cat mai multe portii de fructe si legume la alegere care sa contina si un nivel ridicat de vitamina C. In special atunci cand simtim ca ne paste o raceala, chiar daca nu e vorba de mult temuta gripa porcina tot este indicat sa aducem un aport util de vitamina C in dieta noastra.

Ceaiul verde poate fi atat un puternic antioxidant cat si unul dintre cele mai cunoscute remedii antigripale si antibacteriene. Anumite studii chiar arata ca ceaiul verde poate preveni o gama larga de virusi specifici gripei si nu e deloc rau daca il introducem in obiceiurile noastre alimentare bineinteles in cantitati moderate si numai daca medicul nu ne interzice din anumite motive consumul de ceai verde.

Extractul din frunze de maslin s-a facut cunoscut in intreaga lume prin proprietatile sale antibacteriene fiind unul dintre cele mai indicate remedii in cazul afectiunilor virale si un excelent intaritor al sistemului imunitar. Extractul din frunze de maslin neutralizeaza virusii si ii impiedica astfel sa se raspandeasca in organism. Poate fi procurat din farmacii unde se gaseste de obicei sub forma de capsule sau in forma lichida ca extract.

Usturoiul si ceapa sunt prin excelenta antibioticele mamei-nature si se folosesc de secole ca agenti antivirali si antibacterieni. Usturoiul ajuta la reducerea infectiilor din organism, fluidizeaza circulatia sanguina, iar ceapa este un bun remediu in starile de raceala si gripa. Daca doriti sa folositi suplimente alimentare din extract de usturoi nu uitati sa consultati mai intai medicul pentru ca exista posibilitatea interactiunii cu alte medicamente si e bine sa nu luati extract concentrat de usturoi decat daca medicul va permite acest lucru.

Multe alte ierburi si plante pot fi deosebit de utile in prevenirea virusilor gripali aici putand sa amintim echinacea, astragalus, galbenelele, oregano, etc. si nu e deloc rau sa facem cure peridice cu acestea daca descoperim ca ne maresc capacitatea de rezistenta la boala.

A nu se uita totusi ca un consum variat de fructe, legume si zarzavaturi proaspete este primul lucru care trebuie facut pentru a ne asigura astfel necesarul de vitamine si minerale esentiale si a fi in stare sa ne luptam cu boala atunci cand ne simtim amenintati de ea. Consumul zilnic de apa proaspata din abundenta este al doilea lucru care nu trebuie omis si astfel vom putea sa ne simtim ceva mai in siguranta in eventualitatea nedorita a contractarii unei boli periculoase fie aceea si gripa porcina.

Autor:  Lucia Mihailescu