Site coolinaria.ro

Ce poti gati cu clementine


Ce poti gati cu clementine Clementinele nu sunt doar un snack delicios pe timpul iernii, ci ele pot fi folosite in diverse retete. Atunci cand ai cumparat prea multe si nu ai ce face cu ele, nu trebuie sa le arunci, iata cateva sfaturi care sa te ajute sa le folosesti in bucatarie.

Foloseste tot fructul
Chiar daca o clementina zemoasa este delicioasa pentru a fi consumata pe post de snack, ea poate fi folosita in foarte multe retete, fara sa arunci vreo parte din ea: nici macar coaja.
Poti folosi coaja si sucul de clementine in sosuri pentru preparate din carne. Sau le poti folosi pentru a face cocktailuri racoritoare, cu sau fara alcool. Poti face chiar si un sorbet. Putina coaja de clementina da un gust special vinegretelor, maionezei facute in casa dar si marinatelor.

Pentru salata
Daca vrei sa faci o salta delicioase cu andive, ridichi sau chiar un mix, adauga o clementina taiata. Pune apoi o vinegreta facuta cu suc de clementine. Serveste alaturi de o felie de branza Roquefort si cateva migdale coapte.



Pentru sos
Ca sa faci un sos gustos din clementine, pune sucul la fiert, pana cand se evapora jumatate din el, apoi pune foarte putin otet din vin alb si putin suc de lamaie. Asezoneaza dupa gust si serveste-l peste legumele facute la abur.

Pentru orez
Fie ca prepari o salata cu bulgur, orez alb sau salbatic, clementinele sunt ingrediente excelente care pot fi adaugate. Pune si putina ceapa, nuci pecan coapte si mult patrunjel. Adauga o vinegreta facuta din ulei de masline, suc de lamaie si de clementine.

Pentru o dulciuri
Prepara un sirop din doua parti zahar si o parte apa, in care pune bucati de clementine dar si coaja. Lasa-le pana devin moi, apoi pune amestecul la frigider si pastreaza-l. Il poti folosi deasupra unui cheesecake sau alaturi de un tort din ciocolata.

Autor:  Andreea Utza