Site coolinaria.ro

Cum sa consumi ghimbirul proaspat


Cum sa consumi ghimbirul proaspat Ghimbirul proaspat este foarte sanatos pentru organismul tau si poate fi consumat in foarte multe feluri. Il poti pune in ceai, in placinte sau chiar supe. Iata cateva idei.

1. Pentru ceai
Ceaiul de ghimbir este foarte bun, mai ales pe timpul iernii. Taie cateva felii de ghimbir, fara sa-l mai decojesti si toarna apa clocotita peste el. Adauga putina lamaie si miere si ai obtinut un ceai perfect pentru anotimpul rece.

2. In supe
Chiar daca poate parea ciudat, ghimbirul poate fi adaugat in supe. Il poti face piure sau il poti da prin razatoare inainte. Adauga un gust deosebit supelor cremoase de iarna.

3. In amestecuri de legume
Bucataria chinezeasca foloseste deseori ghimbirul in stir-fry, acele legume gatite rapid la temperaturi foarte ridicate. Poti pune putin ghimbir ras peste legumele tale, cand sunt aproape facute. Le vei da un gust subtil, dar special.

4. In salate
Dressingurile cu ghimbir nu sunt ceva neobisnuit in bucataria asiatica, mai ales in salatele cu somon. Il poti combina cu sucul de lime si adauga peste salatele tale preferate, pentru a le da o aroma usor diferita. Foloseste o lingura ca sa-l decojesti, apoi da-l prin razatoare.



5. In sucuri sau smoothie-uri
Ca sa-ti prepari acasa un suc sau un smoothie detoxifiant, nu trebuie decat sa adaugi putin ghimbir proaspat in acesta. Daca nu stii cu ce alte fructe sa-l combini, experimenteaza cu amestecurile tale preferate. De exemplu, il poti folosi intr-un smoothie cu portocale.

6. In dulciuri
O gramada de dulciuri beneficiaza pe de urma aromei subtile de ghimbir, incepand de la turta dulce. Chiar si placinta cu dovleac capata un gust nou datorita acestuia. Incearca sa pui putin ghimbir ras in placinta cu mere sau biscuitei.

Autor:  Andreea Utza