Site coolinaria.ro

Ce sa mananci la micul dejun pentru a slabi


Ce sa mananci la micul dejun pentru a slabi Daca toata ziua stai sa te gandesti doar la calorii si la cum sa slabesti, atunci iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa obtii ceea ce-ti doresti.

1. Caloriile
La micul dejun, incearca sa mananci undeva intre 300 si 400 de calorii. Daca vrei sa pierzi kilogramele in plus, mananca undeva in jurul a 350 maxim. Daca incerci sa te mentii, in special daca faci exercitii fizice, poti trece de 350 si sa te indrepti spre 400.

2. Carbohidratii
Aproximativ 55% din caloriile tale de la micul dejun ar trebui sa fie carbohidrati. Ceea ce inseamna aproximativ 40 – 55g. Scapa de mancarurile pline de zahar, de cele mult prea procesate sau de acelea imbogatite cu faina alba. Incearca intotdeauna sa alegi fructe, legume sau cereale integrale.

3. Proteine
De obicei, 15-20% din caloriile consumate la micul dejun ar trebui sa fie proteine. Ceea ce inseamna aproximativ 13-20 de grame. Proteinele consumate la micul dejun sunt foarte importante pentru a te mentine satul pe timpul diminetii. Studiile au aratat ca daca vei manca cel putin 20 de grame de proteine la micul dejun vei scadea mai usor in greutate. Lactatele, ouale, laptele de soia, smoothie-urile cu proteine, nucile si cerealele integrale sunt surse excelente de proteine.



4. Grasimi
Incearca sa mananci undeva intre 10 si 15 grame de grasimi, ceea ce inseamna cam 30% din totalul micului tau dejun. In locul grasimilor saturate precum bacon sau cascavalul, incearca sa mananci grasimi mononesaturate precum ulei de masline, nuci sau avocado.

5. Fibre
E bine daca poti consuma 25% din doza zilnica recomandata (de 25 de grame) de fibre, doar la micul dejun. Ceea ce inseamna cam 6 grame. Poti trece peste aceasta masura, dar ai grija sa nu iti deranjezi sistemul digestiv.

Autor:  Andreea Utza