Site coolinaria.ro

Poti slabi cu sucul de portocale?


Poti slabi cu sucul de portocale? Desi un pahar de suc de portocale nu e la fel de nociv ca o bautura carbogazoasa, nu este chiar cea mai buna alegere atunci cand vrei sa slabesti. Are destule calorii si nu este foarte satioasa. Totusi, asta nu insemana ca nu o poti include in dieta ta de slabit, fara sa faci abuzuri.

1. Calorii
Un pahar de suc de portocale are aproximativ 122 de calorii, aproape toate din cauza celor 28.7 grame de carbohidrati. O portocala medie are 62 de calorii, deci poti manca in jur de doua pentru acelasi numar de calorii.

2. Energie
Fructele sunt in general recomandate pentru cei ce vor sa scada in greutate deoarece nu au foarte multe calorii per gram. Aceste fructe te ajuta sa te simti plin in timp ce mananci mai putine calorii, ceea ce te va ajuta sa nu mai mananci atat de mult. Sucul de portocale si portocalele au 0.5 calorii per gram, ceea ce insemana foarte putin.



3. Fibrele
Oamenii care mananca mai multe fibre tind sa fie mai slabi, iar dietele cu multe fibre te ajuta sa scazi in greutate prin a te face sa te simti mai plin. Portocalele au foarte putine fibre, in special daca le mananci fara pulpa. Un pahar are doar 0.7 grame de fibre, comparativ cu cele 3.1 grame intr-o portocala cu pulpa.

4. Mod de servire
Daca ai nevoie, poti sa inlocuiesti un alt aliment care are mai multe calorii cu sucul de portocale, in cazul in care vrei sa slabesti. De asemenea, exercitiile fizice te vor ajuta foarte mult.  

Autor:  Andreea Utza