Site coolinaria.ro

Trucuri cu unt


Trucuri cu unt Cand o reteta cere unt, numai cel real va fi cel mai bun. Nu incerca sa il inlocuiesti cu nimic altceva, pentru ca nu iti va mai iesi. Iata cateva sfaturi despre cum sa folosesti untul pentru a-l face si mai bun.

1. In sosuri
Adauga gust sosului tau cu ajutorul untului. Taie cateva bucatele de unt pe care apoi sa le pui in tigaia cu sos. Amesteca si continua sa adaugi unt pana cand aceste este incorporat. Foloseste aproximativ 50g de unt la fiecare 250 de ml de sos. Adauga gradat si untul se va topi mai uniform si se va integra mai bine in sos.

2. In prajituri
Pentru cele mai bune rezultate in cazul prajiturilor trebuie sa adaugi unt. Foloseste unt la temperatura camerei si amesteca-l cu zaharul. Acesta trebuie sa fie destul de topit cat sa lasi o urma atunci cand il atingi. Ai grija sa nu devina lichid.

3. Gustul
Pentru un gust proaspat, untul trebuie tinut la temperatura camerei. Incearca sa-ti faci un plan inainte de a gati si tine in afara frigiderului doar cantitatea pe care o vei folosi in urmatoarele doua sau trei zile. In zilele de vara, scoate doar atat cat vei folosi in acea zi.

4. Ambalajul
Ai grija cum iti ambalezi untul dupa ce il folosesti. Pentru a-i mentine prospetimea acesta trebuie intotdeauna impachetat dupa folosinta. Ai grija sa nu tai niciodata ambalajul untului deoarece il vei expune si isi va pierde prospetimea.



5. Fa-ti un plan
Untul este cel mai bun atunci cand este proaspat, asa ca gandeste-te atunci cand faci cumparaturile cam de cat ai nevoie. Cumpara de ajuns cat pentru urmatoarele doua saptamani. Pentru a pastra gustul untului mai mult, pune-l la congelator.

6. Inghetat
Daca planuiesti sa-l ingheti, taie-l mai intai in portii mai mici si pune-le pe toate in ambalaj de plastic. Acest lucru te va ajuta atunci cand nu doresti sa-l pui din nou la congelat.

Autor:  Andreea Utza