Site coolinaria.ro

Cum sa pastram alimentele proaspete?


Cum sa pastram alimentele proaspete? Va oferim cateva sfaturi utile pentru situatiile in care doriti sa pastrati anumite alimente proaspete pentru ceva mai multa vreme si nu stiti cum sa procedati de fiecare data cand aveti ceva de congelat, pus la murat, asezat pe rafturi si asa mai departe.

1. Placintele si prajiturile isi pastreaza prospetimea mai mult daca se depoziteaza intr-un recipient acoperit in care se adauga si un mar taiat in jumatate.

2. Branza de burduf si casul raman mai proaspete in frigider daca sunt depuse cu susul in jos intr-un alt recipient acoperit pentru a fi incetinita oxidarea.

3. Ouale proaspete pot fi recunoscute mai usor daca se pun intr-o oala cu apa rece si sarata si se lasa la fund. Cele mai putin proaspete vor pluti la suprafata si trebuie aruncate.

4. Si cartofii se mentin mai multa vreme daca se depoziteaza impreuna cu cateva mere intr-un sac pentru cartofi.

5. Daca aveti o cultura proprie de zarzavaturi, fructe sau legume culegeti-le de dis-de-dimineata si vor ramane mai multa vreme proaspete. Cumparaturile incercati de asemenea sa le faceti cat mai de dimineata pentru a reusi sa va procurati produse care sa tina mai mult.

6. Zaharul intarit se desface usor daca puneti una, doua felii de mar in recipientul respectiv.

7. Nu lasati niciodata ciupercile la muiat in apa pentru ca vor absorbi lichidul cu usurinta si nu vor mai fi la fel de gustoase pentru gatit. Spalati-le intotdeauna sub jet de apa rece.

8. Nu cumparati cantitati prea mari de cartofi, ceapa, morcovi si alte legume pentru ca nu veti reusi sa le depozitati in conditii optime mai mult de doua luni de zile. Limitati-va deci doar la cantitati pe care sa le puteti consuma pe parcursul a o luna jumatate si maximum doua.

Autor:  Lucia Mihailescu