Site coolinaria.ro

Semintele de in – unele dintre cele mai sanatoase alimente


Semintele de in – unele dintre cele mai sanatoase alimente Semintele de in sunt consumate ca aliment de peste 6000 de ani. Inca de pe atunci se stia ca ele sunt unele dintre cele mai sanatoase alimente. E posibil ca semintele de in sa fi fost primele superalimente cultivate. Iata cat de benefice sunt acestea pentru organism.

1. Sunt bogate in fibre, dar sarace in carbohidrati
Un beneficiu extraordinare al semintelor de in este faptul ca ele contin multe fibre sub forma de gel, solubile in apa. Aceste fibre sunt foarte bune pentru organism, deoarece ele raman in stomac, impiedicandu-l sa se goleasca prea repede. De asemenea, ajuta la absorbtia nutrientilor.

2. Pentru o piele si un par sanatos
Daca vrei o piele, un par si unghii mai sanatoase, atunci e timpul sa consumi doua lingurite de seminte de in pe zi. Acestea sunt benefice deoarece contin grasimi sanatoase pentru par, dar si vitamine B, care ajuta pielea uscata. De asemenea, pot ajuta in cazul acneei sau eczemelor.

3. Controlul greutatii
Un studiu recent a demonstrat ca semintele de in lupta impotriva obezitatii si ajuta pe timpul unui regim de slabit. Deoarece sunt pline de grasimi sanatoase si fibre, te vor mentine satul mai mult timp, deci vei manca mai putine calorii per total.



4. Scad colesterolul
Poti reduce nivelul colesterolului din corp daca vei incorpora seminte de in in dieta ta zilnica. Fibrele solubile din seminte pastreaza grasimile si colesterolul in sistemul digestiv, astfel incat sa nu poata fi absorbite.

5. Nu contin gluten
Daca tii o dieta fara gluten, atunci semintele de in sunt o alegere minunata pentru alimentatia ta. Sunt bune pentru cei care sufera de boala celiaca sau au o sensibilitate la gluten. De asemenea, sunt o alternativa la peste, deoarece contin acizi grasi omega-3 si pot fi consumate de cei care nu mananca fructe de mare.

Autor:  Andreea Utza