Site coolinaria.ro

5 obiceiuri alimentare daunatoare


5 obiceiuri alimentare daunatoare Nu este vorba doar de vointa, atunci cand ne propunem sa mancam cat mai sanatos. Uneori exista cateva obiceiuri alimentare, pe care ni le-am creat de-a lungul timpului, care nu sunt deloc sanatoase. Iata care sunt cele mai comune.

1. Mancatul la miezul noptii
Nu e niciodata o idee buna sa mananci noaptea, nici daca vrei sa slabesti, dar nici atunci cand vrei doar sa mananci mai sanatos. Nu conteaza doar ce mananci, conteaza si cand anume. Caloriile din mancare trebuie sa fie consumate de-a lungul zilei, cand ai activitate. Dupa cina, gandeste-te la bucatarie ca la un loc inchis.

2. Iei prea multe snackuri
Un obicei foarte comun, mai ales la serviciu. Chipsurile, gogosile, bomboanele sau sucurile carbogazoase nu sunt alegeri bune pentru gustarile dintre mese. Inlocuieste-le cu alimente precum hummus-ul, morcovii sau castravetii. De asemenea, poti tine la indemana o punguta cu popcorn (fara unt sau alte toppinguri), iaurt sau migdale.



3. Mancatul pe fond emotional
Ai avut o zi proasta la serviciu, iar cand ajungi acasa deschizi frigiderul si mananci. Aceasta nu este o strategie buna, deoarece prin mancat nu iti vei controla emotiile. Si starile pozitive si cele negative ne imping sa mancam mai mult decat ar trebui. Gaseste-ti o alta metoda prin care sa lupti cu stresul: fa o plimbare sau suna un prieten.

4. Mananci prea repede
Indiferent ca iei o gustare sau o masa intreaga, e important sa o consumi incet. Daca o vei manca rapid, nu-i vei da timp creierului sa se conecteze cu stomacul. Acesta nu-ti va da semnalul ca esti plin decat dupa 15-20 de minute dupa ce ai inceput sa mananci. Daca iti ia mai putin de 10 minute sa termini o masa, inseamna ca mananci mult prea repede.

5. Sari peste micul dejun
Stii ca e cea mai importanta masa a zilei, insa ai atat de multe treburi incat uneori simti ca nu mai ai timp si de ea. Ei bine, afla ca atunci cand sari peste o masa metabolismul tau incetineste. Micul dejun este cel care iti da startul de energie pentru a-ti incepe ziua cum trebuie. Fara aceasta energie, vei manca mai mult pe parcursul zilei.

Autor:  Andreea Utza