Site coolinaria.ro

Dieta cu cereale


Dieta cu cereale Exista o multime de diete din care poti sa alegi. De obicei, toate contin fructe si legume. Apoi, ai ceva comun precum cerealele. Desigur, le poti folosi pentru a-ti face o dieta, dar cum functioneaza oare aceasta?

1. Ce este o dieta de cereale?
Dieta cu cereale este de obicei foarte usor de tinut. Pur si simplu inlocuieste doua dintre mesele tale cu un bol de cereale si lapte degresat in fiecare zi pentru urmatoarele doua saptamani. Se spune ca poti pierde pana la trei kilograme in doua saptamani. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa ai grija sa iti cumperi niste cereale cu un continut redus de zahar. Alcoolul nu este permis pe perioada dietei, iar cea de-a treia masa, cea fara cereale, nu trebuie sa fie ceva nesanatos.

2. Partea buna...
Aceasta dieta este foarte populara si poate fi gasita foarte usor pe internet. Daca te intrebi de ce este populara, iata cateva aspecte pozitive ale acestei diete:

Este usor de tinut. Un meniu zilnic este de obicei o povara. Trebuie sa iti faci mancarea singura si diferita fata de restul familiei. Cu cerealele poti scapa de acest lucru. Tot ce ai de facut este sa desfaci o cutie cu cereale si sa pui niste lapte deasupra.
Dieta nu te lasa nemancata, pentru ca cerealele sunt satioase. Spre deosebire de dietele care reduc caloriile prin reducerea cantitatii de mancare, aceasta dieta te va face sa te simti ca si cum ai fi mancat destul.
Promoveaza micul dejun printre oamenii care nu au timp sa il manance.



3. Partea proasta...
Desi are cateva aspecte pozitive, aceasta dieta nu vine fara niciun aspect negativ. Iata cateva dintre ele:

Poate deveni plictisitoare. Mancatul cerealelor de doua ori pe zi poate deveni monoton. Chiar daca iti cumperi o multime de tipuri de cereale, pana la urma tot acelasi lucru vei manca. Multi experti considera ca asta este principalul motiv pentru care oamenii isi abandoneaza planurile de a slabi.
Desi nu are prea multi carbohidrati, deci nici calorii, aceasta dieta este de obicei lipsita de orice alte beneficii. Daca optezi pentru ea, cel mai probabil nu vei mai lua destule proteine, fibre si alti nutrienti importanti care te ajuta sa fii sanatos.

4. Functioneaza?
Studiile arata ca dieta cu cereale promoveaza pierderea greutatii cand este urmata asa cum trebuie. Desi nu este nimic nesanatos in a urma aceasta dieta pentru doua saptamani, expertii spun sa nu o urmezi pentru mai mult de atat, deoarece este foarte restrictiva si cu un continut foarte scazut de fibre si proteine.

Autor:  Andreea Utza