Site coolinaria.ro

Cele mai sanatoase bauturi


 Cele mai sanatoase bauturi Atunci cand te gandesti la bauturi sanatoase, prima care iti vine in minte este apa. Totusi, exista si altele care merita sa fie integrate in dieta ta, deoarece sunt benefice pentru organismul tau. Iata care sunt acestea.

1. Ceaiul verde
Reduce riscul de osteoporoza, cancer, boli ale inimii si carii. El are o concentratie mare de flavonoizi si polifenoli, antioxidanti naturali care protejeaza celulele de substrantele carcinogene. De asemenea, ei imbunatatesc circulatia sangvina, impiedicand formarea cheagurilor.

2. Ceaiul de menta
Este bun atunci cand suferim de crampe sau indigestie. Menta este un antispasmodic, deci relaxeaza muschii si ajuta in cazul durerilor. De asemenea este benefic pentru sistemul digestiv.

3. Laptele degresat
Acesta te ajuta sa scapi de poftele greu de controlat si te protejeaza impotriva osteoporozei. Deoarece contine carbphidrati, proteine si putina grasime, se absoarbe greu si te mentine satul pentru mai mult timp. De asemenea, el regleaza nivelul zaharului din sange. Este sursa ideala de calciu, deoarece contine vitamina D, necesara pentru absorbtia maxima a acestuia. In plus, te ajuta in curele de slabit, deoarece calciul incurajeaza celulele sa arda grasimea, in loc sa o depoziteze.



4. Ciocolata calda
In primul rand, ciocolata calda iti va da o stare de bine prin gustul ei delicios. In al doilea rand, te protejeaza impotriva bolilor de inima. Ciocolata creste productia de serotonina, care este resposabila de starea de bine. De asemenea, pudra de cacao este bogata in antioxidanti, care protejeaza celulele si inima.

5. Sucul de rosii cu continut redus de sodiu
Sucul de rosii protejeaza impotriva numeroaselor forme de cancer. Produsele obtinute din rosii procesate sunt cele mai bogate surse de licopen, un antioxidant asociat cu un risc redus al cancerului la stomac, plamani, pancreas sau esofag. De asemenea, licopenul protejeaza plamanii si inima, tinand depararte bolile cardiovasculare.

Autor:  Andreea Utza