Site coolinaria.ro

5 sfaturi pentru un orez mai gustos


5 sfaturi pentru un orez mai gustos Orezul este atat de usor de facut, incat e pacat sa nu-l incluzi cat mai des in dieta ta. Insa, daca-l vei consuma zile la rand, te vei satura de gustul lui. Atunci e timpul sa-l imbunatatesti putin si sa-i dai un gust mai bogat. Iata cateva sfaturi pentru un orez cat mai gustos.

1. Prajeste putin boabele de orez
Inainte sa le pui la fiert, prajeste putin boabele de orez in unt sau ulei de masline. Asta le va da un gust mai deosebit si o aroma mai puternica. Cu siguranta o vei simti in produsul final. Poti proceda astfel chiar si cu orezul brun.

2. Fierbe-l in supa
E bine sa ai la indemana putina supa, fie ca e de pui sau de legume. Daca vei fierbe orezul in apa, vei obtine acelasi gust plictisitor, ca de fiecare data. Insa, daca vei folosi un amestec de jumate apa si jumate supa, vei fi uimit de rezultate. Orezul tau va avea o aroma mult mai bogata. Totusi, nu incerca sa-l fierbi doar in supa, sperand ca va avea un gust si mai puternic, caci poti risca sa-i strici textura si sa te trezesti cu un orez gumos.

3. Asezoneaza
Daca vei manca orezul ca o garnitura, atunci e bine sa folosesti aceleasi ierburi pe care le-ai folosit si in felul principal. Asta va face ca mancarurile tale sa se completeze si sa mearga foarte bine impreuna. Foloseste condimente si ierburi intregi, pentru a adauga o aroma subtila. Condimentele praf sunt pentru atunci cand orezul tau este felul principal, si vrei sa iasa in evidenta. De exemplu, cand faci un orez curry.



4. Nu-l incarca prea mult
E bine sa pui o varietate de legume in orezul tau, astfel ii vei da mai multe gusturi si va fi si mai sanatos. Insa, nu e bine sa-l incarci prea mult. Atunci cand il gatesti, foloseste un vas mare si nu-l umple, caci astfel nu se va mai incalzi cum trebuie si iti poate ruina orezul. Prepara inainte legumele precum ciupercile sau ardeii si abia apoi adauga-le in produsul final.

5. Nu folosi mult sos
Daca preferi un orez cu sos, adauga doar cateva linguri si apoi putina sare. Nu e bine sa-l umpli de sos, caci il vei face prea apos si neplacut. Nimeni nu vrea un orez care pluteste intr-o balta de sos.

Autor:  Andreea Utza