Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru prajituri pufoase


Sfaturi pentru prajituri pufoase Majoritatea oamenilor iubesc prajiturile, dar nu si prepararea acestora. O prajitura reusita inseamna mai mult decat unt, faina si zahar. Iata cateva sfaturi pentru a face aluaturi pufoase si gustoase.

1. Pregateste totul
Intotdeauna sa preincalzesti cuptorul si sa pui prajitura la mijloc, nu in partea de sus sau in partea de jos. Tine minte ca agentii de crestere pe care ii folosesti pot actiona destul de repede, deci o prajitura ramasa la dospit prea mult timp va avea bule mult prea mari si va creste foarte putin. Temperatura ingredientelor este si ea vitala. Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei si untul trebuie sa fie moale.

2. Bate untul
Nu uita niciodata sa bati untul cu zaharul pana cand este pufos si pana incepe sa prinda cateva bule de aer. Aceste bule de aer pe care le adaugi, plus eliberarea de dioxid de carbon de catre agentii de crestere, se vor extinde, iar cand temperatura creste si prajitura ta va creste.

3. Faina
Alege o spatula mare sau o lingura de metal pentru a pune faina, deoarece lingura de lemn iti va distruge bulele pretioase. Nu conteza ce reteta folosesti, intotdeauna amesteca faina cu sarea, agentii de crestere sau cacao intr-un bol separat, apoi adauga-l la aluat.



4. Inainte de tava
Prajiturile uscate contin prea putin lichid, asa ca, ideal ar fi ca aluatul sa cada foarte usor din lingura atunci cand scuturi din ea. De obicei, retetele spun sa adaugi lapte in aluat.

5. Este facuta?
Prajiturile care nu au crescut deloc sunt, de obicei, prea putin coapte. Daca ai nevoie sa muti prajitura pentru a obtine o culoare uniforma, atunci asteapta pana cand a crescut si abia apoi mut-o.. Cand este gata, infinge o scobitoare in partea de mijloc a prajiturii. Daca aceasta va fi uscata dupa ce iese, atunci prajitura ta este gata.  

Autor:  Andreea Utza