Site coolinaria.ro

Un frigider organizat te ajuta sa slabesti


Un frigider organizat te ajuta sa slabesti Frigiderul tau ar putea beneficia de o mica transformare. Desigur, este intotdeauna plin de mancaruri sanatoase, dar daca nu poti sa gasesti ce-ai cumparat ieri si nu-ti mai poti face smoothie-ul? Ai nevoie doar de putina organizare, care te va ajuta in lupta cu kilogramele in plus. Iata cateva sfaturi pe care sa le urmezi si vei incepe sa mananci si mai sanatos in cel mai scurt timp.

1. Organizare
Cand toate mancarurile sunt inghesuite in frigider, mancarurile sanatoase vor fi mai putin accesibile, ceea ce inseamna ca va fi mai putin probabil sa ajungi sa le mananci. Daca vezi alimentele bine aranjate in frigider, atunci vei fi inspirat sa creezi retete sanatoase. Un frigider ordonat te va ajuta sa vezi ce alimente iti lipsesc.

2. Centrul de snack-uri
Creaza un centru in care sa pui tot ceea ce vrei sa mananci atunci cand ti-e foame si nu ai timp sa iti gatesti ceva consistent. Desigur, aceste alimente trebuie sa fie ceva sanatos. Pune-le intr-o cutie pe care sa o vezi intotdeauna si care sa fie plina cu fructe, legume, cereale si alte lucruri pe care sa le poti manca rapid.

3. Legumele
Legumele au un continut foarte scazut de calorii si sunt pline de fibre. Cand le mananci, te vor face sa te simti mai putin infometat pentru mai multa vreme, ceea ce insemana ca nu vei avea nevoie de chipsuri mai tarziu. Dar legumele tale nu te pot ajuta daca stau intr-un colt si se strica inainte sa ai ocazia sa le mananci. Cel mai bine ar fi sa le tai inainte, pentru a fi gata de mancat in orice moment. Imediat dupa ce le cumperi, taie si spala morcovii, broccoli sau rosiile si apoi aseaza-le intr-un loc accesibil.



4. Bolul cu fructe
Fructul este o gustare perfecta pentru ca iti va satisface nevoia de dulce, dar are un continut mult mai scazut de calorii decat ciocolata sau prajiturile.

5. Scapa de lucrurile nesanatoase
Daca un fel de mancare este nesanatos, atunci este foarte probabil sa o mananci pe aceasta in locul morcovilor, asa ca cel mai bine este sa nu fie acolo deloc. Daca vrei sa cumperi bomboane sau chipsuri, gandeste-te ca daca vor fi acolo atunci te vor tenta.

Autor:  Andreea Utza