Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru gatit cu nuci


  Sfaturi pentru gatit cu nuci Nucile sunt sanatoase si pot fi adaugate in multe mancaruri, precum sosuri, salate, prajituri sau chiar presarate peste branzeturi. Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa integrezi nucile in alimentatia ta.

1. Coace-le
Nucile coapte au un gust foarte bun, deoarece acest proces le intensifica aroma. De asemenea, vor fi si mai crocante. Totusi, coacere le poate afecta textura si nu vor mai fi la fel de proaspete. Deci, dupa ce le-ai copt, e bine sa le folosesti cat mai curand. Le poti adauga in diverse preparate, cum ar fi prajiturile cu ciocolata.

2. Se potrivesc cu zaharul
Nu degeaba gasim nuci in atat de multe preparate cu zahar. Gandeste-te la covrigii de la patiserie, unsi cu miere si dati prin nuca macinata. Nu-i asa ca sunt deliciosi? Tine cont de acest sfat si foloseste nuci in prajiturile si preparatele dulci, atunci cand aromele se potrivesc.

3. Nuci la micul dejun
Deoarece sunt atat de sanatoase, ar fi pacat sa nu consumi zilnic un pumn de nuci. Iti poti incepe ziua cu ele. Adauga cateva nuci macinate in cerealele de dimineata. Le poti pune si intregi sau taiate marunt, daca preferi. Nu vei schimba radical gustul cerealelor, insa le vei da inca o aroma delicioasa si mai multa textura.



4. Faina de nuci
Faina de nuci este un ingredient care devine din ce in ce mai popular, iar asta din cauza ca este usor de adaugat in orice produs copt. Nu trebuie decat sa fie amestecata cu restul ingredientelor si le va schimba gustul intr-unul mult mai bun.

5. Adauga-le in alte mancaruri
Chiar daca am vorbit mai mult despre bunatatile la cuptor, nucile pot fi adaugate si in alt fel de mancaruri. De exemplu, le poti taia marunt si adauga intr-o salata. De asemenea, le poti presara, tocate sau macinate, peste o portie buna de legume sote. Nu uita ca poti sa le folosesti si in paste sau sosuri, precum pesto.

Autor:  Andreea Utza