Site coolinaria.ro

Cum integram nucile si semintele in mancaruri


Cum integram nucile si semintele in mancaruri Ai tot auzit de numeroasele beneficii ale nucilor si semintelor, insa tot nu reusesti sa le incluzi in retetele tale? Iata cateva metode prin care poti adauga nuci si seminte in mancaruri, pentru a le da mai multa textura, savoare si, mai ales, beneficii nutritionale.

1. Coace nucile
Pentru a le da mai multa savoare, coace nucile inainte sa le folosesti. Preincalzeste cuptorul, apoi pune nucile intr-o tava, peste o hartie de copt, si lasa-le intre 7-10 minute. Dupa ce le scoti si se racesc, preasara-le peste salate sau in iaurtul de dimineata.

2. Un snitel deosebit
Pentru a readuce la viata reteta obisnuita de snitele, foloseste nucile pecan. Macina-le cat mai fin, apoi amesteca-le cu o cantitate egala de pesmet. Trece apoi bucatile de pui sau chiar cascaval (pentru a face cascaval pane) prin ou, apoi prin amestecul de nuci si pesmet. In loc sa le prajesti, pune-le la cuptor pana cand se rumenesc.

3. Semintele de in
Semintele de in sunt foarte sanatoase pentru tine si e important sa le adaugi in mancaruri. Pentru ca sunt atat de mici, le poti pune in cerealele de dimineata sau chiar intr-un smoothie. Mai mult decat atat, ele pot fi folosite in supe sau chiar mancaruri care ar putea beneficia de pe urma texturii lor, precum tocanite sau sosuri.



4. Legume stir-fry
Acest tip de preparare al legumelor, specific chinezesc, merge excelent cu cateva nuci. Dupa ce ai adaugat legumele in wok sau tigaie, pune si cateva migdale sau caju. Printre legumele pe care le poti folosi se numara ardeii rosii, morcovii, broccoli-ul sau ciupercile.

5. Semintele de susan
Acestea nu sunt doar pentru a fi puse pe covrigii de la patiserie. Le poti adauga in salate, legume stir-fry sau legume gatite la aburi. In plus, le poti folosi si atunci cand faci snitele sau cascaval pane: tot ce trebuie sa faci este sa le amesteci cu pesmetul prin care vei da bucatile de carne sau cascaval. In plus, poti incerca pasta tahini (pasta de susan) in locul maionezei.

Autor:  Andreea Utza