Site coolinaria.ro

Slabeste cu sucul de rosii


Slabeste cu sucul de rosii Sucul de rosii este delicios, indiferent daca il bei rece sau cald. In plus, acesta te poate ajuta in lupta cu kilogramele in plus. Iata cateva lucruri despre sucul de rosii si cum te ajuta el sa slabesti.

1. Nutrientii si calorii
Sucul de rosii este o sursa excelenta de calciu, vitamina C si fier. Asta inseamna ca, prin consumul lor, dieta ta va fi mai echilibrata si nu vei mai simti nevoia sa trisezi. Cat despre calorii, sucul de rosii contine in jur de 60 de calorii per 300 de ml. Gandeste-te ca o doza de suc carbogazos contine cam 150 de calorii si niciun nutrient.

2. Te hidrateaza
Sucul de rosii ajuta la hidratarea organismului si astfel te ajuta sa slabesti. Atunci cand esti deshidratat, rinichii tai compenseaza prin retentia de apa, ceea ce nu e deloc placut.

3. Te scapa de pofte
Sucul de rosii te ajuta sa scapi de poftele greu de controlat, cum ar fi cea de dulciuri sau snacks-uri. Mancarurile cu gusturi puternice si acide, precum rosiile, tind sa suprasolicite papilele gustative, fapt ce te face sa te simti mai satisfacut si sa nu mai mananci atunci cand nu iti e foame. Atunci cand ti-e pofta de o ciocolata, bea un pahar de suc de rosii.



4. Suc de rosii vs rosii intregi
Ai grija, sucul de rosii nu este la fel de bun pentru tine cum ar fi rosiile consumate intregi. Atunci cand faci suc, pierzi din fibrele din fructe si legume. Aceasta este o problema, deoarece mancarurile cu multe fibre se digera mai greu, deci te tin satul mai mult timp. In schimb, sucurile se digera mult mai usor, deci iti va fi foame mai devreme. Bucura-te de sucul tau de rosii, insa nu-l folosit ca inlocuitor pentru legume.

5. Ai grija la sodiu
Unele sucuri de rosii sunt bogate in sodiu, in special cele din supermarketuri. Acest fapt nu numai ca le face periculoase pentru persoanele care au probleme cu sodiul, dar consumul in exces iti poate face organismul sa retina apa. Asta inseamna a te vei ingrasa. Cel mai bine e sa cauti optiunile sarace in sodiu sau, cel mai bine, sa faci sucul de rosii la tine acasa.

Autor:  Andreea Utza