Site coolinaria.ro

Ai grija de aragazul tau


Ai grija de aragazul tau Aragazul este cel mai important aliat din bucataria ta. El te ajuta sa creezi mancaruri si prajituri delicioase. Aragazul are nevoie de atentia ta, pentru a functiona mereu la capacitate maxima. Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa-l pastrezi mereu curat si in forma excelenta.

1. Nu folosi detergenti abrazivi
Atunci cand ai patat aragazul, cel mai bine e sa cureti imediat. Insa, de cele mai multe ori, nu vei face asta. Cu cat o pata sta mai mult, cu atat ea va iesi mai greu. Ca sa cureti aragazul, foloseste un burete si un detergent de vase sau o solutie din apa si otet. Nu folosi niciodata detergenti sau pudre abrazive, nu vei face decat sa zgarii suprafata aragazului. Urmatoarele pete se vor impregna in aceste zgarieturi mici si vor fi si mai greu de scos.

2. Curata-l regulat
Din cand in cand, e bine sa cureti aragazul pe bucati. Asta inseamna sa ridici gratarul si sa-l speli, apoi sa cureti si sub el. Mai mult, trebuie sa scoti butoanele cu grija si sa le cureti si pe acestea. Usuca-le inainte sa le pui la loc.

3. Nu lasa apa clocotita sa se reverse
Atunci cand faci paste sau fierbi legume, ai grija ca apa sa nu dea pe afara. Foloseste cratite destul de adanci, pentru a preveni acest incident neplacut. De asemenea, nu lasa nimic nesupravegheat pe foc, nici macar pentru perioade scurte de timp. Asta va ajuta la prelungirea vietii aragazului tau.



4. Curata fereastra cuptorului
Atunci cand nu mai poti vedea prin fereastra cuptorului, inseamna ca e prea murdara si trebuie curatata cat mai curand. Gandeste-te cat dauneaza prajiturilor tale: din cauza ca nu poti vedea ce se intampla inauntrul cuptorului, vei deschide usa de mai multe ori, stricandu-ti astfel dulciurile. Ca sa curesti fereastra, foloseste o carpa inmuiata in apa cu bicarbonat de sodiu.

5. Curata petele cat mai repede
Daca tocmai iti pregateai o cafea la ibric si a dat pe afara, nu lasa pata sa se usuce acolo, sterge-o cat mai repede cu un prosop. E mai usor sa o elimini asa, decat dupa ce se va intari. Vei salva si mult timp, deoarece nu va mai fi nevoie sa freci insistent petele.

Autor:  Andreea Utza