Site coolinaria.ro

Recomandari pentru o dieta vegetariana ieftina


Recomandari pentru o dieta vegetariana ieftina Nu e neaparat nevoie sa ne orientam catre o dieta vegetariana scumpa doar pentru astfel credem ca vom beneficia din plin de un regim alimentar sanatos si echilibrat. Exista si cai prin care putem sa ne mentinem sanatatea la un nivel optim fara a cheltui suplimentar la producatorii care nu se sfiesc sa profite de clientii care nu doresc sa se targuie.

Prima si cea mai sigura cale prin care putem sa ne asiguram zarzavaturile, legumele si fructele necesare este sa le cultivam noi insine fie pe un teren mostenit de la parinti fie prin inchirierea unui teren agricol unde sa plantam ceea ce dorim sa consumam peste an. Desi pare greu veti descoperi ca nu e deloc asa intrucat exista si mana de lucru ieftina si toate conditiile obtinerii unor recolte multumitoare care sa acopere nevoile unei intregi familii fara mari batai de cap.

O alta cale relativ ieftina este sa ne facem cat mai multe cunostinte printre producatori agricoli de incredere de la care sa cumparam la prima mana produsele dorite cu o reducere considerabila de pret in comparatie cu ceea ce se practica pe pietele agro-alimentare din marile orase. Este si o cale mai sigura d.p.v. al sanatatii noastre intrucat astfel vom reusi sa ne procuram cele mai proaspete produse din surse demne de toata increderea. Exista reduceri de preturi si la unele locatii comerciale din zonele urbane insa aici nu stii niciodata daca ceea ce cumperi este sau nu un produs organic sau plin de pesticide si alte ingrasaminte chimice.

O dieta vegetariana echilibrata va necesita si produse care nu pot fi gasite la producatorii agricoli obisnuiti si, in acest caz, este bine sa se apeleze la magazinele de firma care garanteaza calitatea produselor comercializate. Produsele pe baza de soia, suplimentele alimentare, uleiurile vegetale, fulgii de ovaz simpli si asa mai departe vor putea fi procurati de la comercianti de incredere contra unor costuri medii. Atentie marita trebuie acordata acelor surse ocazionale unde poti fi atras de preturile foarte mici, dar care prezinta un risc insemnat pentru sanatatea noastra.

Autor:  Lucia Mihailescu