Site coolinaria.ro

Ovaz cu lapte pentru slabit


Ovaz cu lapte pentru slabit De cand iti faci ovaz cu lapte pentru micul dejun, esti sigura ca prima masa a zilei este intotdeauna sanatoasa. Dar cantarul spune altceva. Ovazul inmuiat in lapte, peste noapte, poate fi cauza ingrasarii tale? Este foarte usor sa exagerezi atunci cand il faci, asa ca iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa slabesti cu ajutorul lui, nu sa-ti distrugi regimul.

1. Marimea portiei
Marimea portiei este cheia. Incearca intotdeauna sa iti limitezi portia la un singur bol de ovaz. Totusi, ai grija ce fel de bol alegi. Portia corecta este o jumatate de bol de ovaz uscat. Desi nu pare prea mult atunci cand il vezi simplu, tine minte ca peste noapte ele se vor dubla in marime din cauza lichidului.

2. Laptele
Multe retete iti spun sa folosesti laptele tau favorit, dar alegerea unui sortiment cu foarte multe calorii este un motiv pentru care depasesti limita. Laptele de migdale, soia sau cocos, toate neindulcite si cele fara grasimi sunt optiunile cele mai bune.

3. Nu prea dulce
Daca folosesti lapte neindulcit, este de inteles faptul ca vei avea nevoie de inca ceva pentru a-i imbunatati gustul. Siropul de artar sau stevia sunt bune, dar ai grija sa nu pui mai mult de o lingurita. De asemenea, iti poti indulci ovazul natural, cu fructe. Scortisoara si nucsoare sunt si ele metode bune pentru a imbunatati gustul.



4. Topping
Nu te grabi sa adaugi cate putin din orice ai prin bucatarie. Nucile, fructele uscate, nuca de cocos, fulgii de ciocolata si granola au destule calorii, asa ca foloseste o lingurita pentru a masura tot ceea ce pui in amestec. Alege cateva dintre ele si nu pune mai mult de doua sau trei linguri.

5. Castronul
Intotdeauna sa faci totul in castroane sau borcanase mici, atunci cand il prepari pentru a-l lua cu tine la serviciu. Astfel, nu vei avea loc de o multime de toppinguri pe care te vei simti obligat sa le pui, deoarece castronul pare mult prea gol.

Autor:  Andreea Utza