Site coolinaria.ro

Beneficiile ridichilor


Beneficiile ridichilor Ridichile se regaseau, mai mult ca sigur, printre mancarurile care-ti displaceau cand erai copil. Insa acum, cel mai probabil, le-ai integrat in dieta ta. Acestea au multe beneficii pentru sanatate si e pacat sa nu fie cunoscute. Iata cum te ajuta consumul de ridichi:

1. Pentru stomac si ficat
Ridichiile sunt foarte sanatoase pentru stomac si ficat, deoarece actioneaza ca un detoxifiant puternic. Asta inseamna ca ele purifica sangele si elimina toxinele. Sunt foarte utile in tratamentul icterului, in special cele negre. Si frunzele de ridiche sunt folosite in tratament.

2. Pentru durerile in gat
Ridichile au in mod natural proprietati care ajuta la eliminarea mucusului din corp. Pot fi extrem de utile atunci cand te lupti cu o raceala incapatanata. Ele ajuta la curatarea sinusurilor, dar si in cazul durerilor in gat.

3. Previn infectiile
Datorita continutului lor bogat in vitamina C, consumul regulat de ridichi contribuie la prevenirea infectiilor virale ale organismului.



4. Lupta impotriva cancerului
Fiind parte a familiei legumelor crucifere, ridichile contin fitonutrienti, fibre, vitamine si minerale. Toate acestea ajuta la prevenirea cancerului.

5. Sarace in calorii, bogate in nutrienti
Ridichile au foarte putine calorii, de aceea sunt o metoda excelenta de a adauga nutrienti in dieta ta, fara sa te ingrijorezi in privinta siluetei.

6. Te mentin hidratat
Avand un continut ridicat de apa, vitamina C, fosfor si zinc, ridichile sunt o mancare excelenta care mentin corpul hidratat. Asta inseamna ca ele contribuie si la sanatatea pielii, pe care o ajuta sa ramana frumoasa si radianta.

Autor:  Andreea Utza