Site coolinaria.ro

5 motive sa mergi la pietele din cartierul tau


5 motive sa mergi la pietele din cartierul tau De cele mai multe ori, pietele nu sunt tocmai primitoare, insa ele ar trebui sa fie sursele tale principale de cumparaturi. Exista numeroase motive pentru care ar trebui sa-ti cumperi fructele, legumele si multe alte alimente din piata din apropierea ta. Iata care sunt aceste motive.

1. Fructe si legume proaspete
Mancarea pe care o gasesti in piata e, de obicei, proaspata. In orice caz, mult mai proaspata decat cea pe care o gasesti la supermarket. Ai mari sanse ca merele pe care le cumperi din piata sa fi fost culese doar cu cateva zile inainte. Insa, nu poti spune acelasi lucru despre cele cumparate din supermarket.

2. Alimente mai sigure
Mancarurile din piata sunt mai sigure decat cele de la supermarket. Daca nu ai observat, majoritatea problemelor cu alimente infestate sunt cauzate de marfa din magazine, nu de cea din piete.

3. Varietate
In piata exista o imensa varietate, nu numai de diverse fructe si legume, dar si in interiorul aceleiasi categorii. De exemplu, vei gasi acelasi soi de rosii la mai multi crescatori. Fiecare va avea un aspect si un gust diferit. Nu gasesti aceasta varietate la supermarket, unde exista cate un raft destinat fiecarui fruct.



4. Gust mai bun
Nu este o iluzie, alimentele cumparate din piata chiar au alt gust fata de cele din magazin. Sunt mult mai gustoase, iar asta te va ajuta sa ai mancaruri mult mai aromate. Dupa ce ai gustat legumele din piata, iti va fi greu sa mai gatesti cu cele de la supermarket.

5. Sunt mai sanatoase
Nu e niciun dubiu ca e mult mai sanatos sa mananci alimente din piata, de sezon, care au fost crescute si recoltate de pe teritoriul tarii noastre. Data viitoare cand te duci la piata, nu uita sa cumperi si miere, sigur vei gasi 1-2 vanzatori care sa-ti explice exact de unde provine aceasta.

Autor:  Andreea Utza