Site coolinaria.ro

Intrebuintari pentru bicarbonatul de sodiu


Intrebuintari pentru bicarbonatul de sodiu Bicarbonatul de sodiu este un produs minune, care poate fi folosit pentru foarte multe lucruri, de la gatit pana la baie si spalat pe dinti. Iata cum il poti intrebuinta, pentru a te bucura din plin de beneficiile lui.

1. Spala vasele si tigaile
Combina doua linguri de bicarbonat de sodiu in detergentul tau de vase, ca sa te ajute sa scapi mai usor de grasimile si resturile de mancare de pe vase. Pentru petele mai greu de scos sau resturile lipite de farfurii, lasa-le la inmuiat in apa cu detergent si bicarbonat de sodiu, apoi pune bicarbonat pe un burete de bucatarie si spala-le din nou.

2. Improspateaza buretii
Buretii din bucatarie pot capata un miros neplacut chiar si dupa cateva intrebuintari. Bicarbonatul de sodiu este solutia perfecta pentru a scapa de acesta. Lasa buretii la inmuiat in apa amestecata cu 4 linguri de bicarbonat. Pentru a ii si dezinfecta, foloseste cuptorul cu microunde.

3. Pentru albit dintii
Probabil ai auzit ca bicarbonatul de sodiu poate ajuta la albirea dintilor, in timp. Ca sa faci acest lucru, nu trebuie decat sa pui putin bicarbonat pe periuta ta de dinti si sa te speli cateva minute. De asemenea, poti pune bicarbonatul in pasta de dinti obisnuita, pentru a-i da mai multa putere de albire.



4. Exfoliant pentru corp
Rasfata-te din cand in cand cu un exfoliant natural pentru fata si corp: bicarbonatul de sodiu, desigur. Prepara o pasta din 3 parti bicarbonat si o parte apa. Maseaza gentil pielea pentru a exfolia, apoi clateste.

5. Curata cafeaua si ceainicele
Cafeaua si ceaiurile colorate pot lasa pete pe canile, ibricele si ceainicele tale. Pentru a scapa de acestea, fa o solutie din ΒΌ bicarbonat de sodiu si o parte apa. Pentru petele care nu ies usor, inmoaie vasele in aceasta solutie si lasa-le peste noapte. Dimineata spala-le cu un burele umed.

Autor:  Andreea Utza