Site coolinaria.ro

Beneficiile bananelor


Beneficiile bananelor Bananele sunt extrem de delicioase si de sanatoase. Acestea contin o multime de nutrienti esentiali care aduc beneficii digestiei si inimii. In afara de faptul ca sunt pline de nutrienti, ele sunt si snackul ideal. Iata cateva beneficii pe care le ai bananele.

1. Contin nutrienti
Aceste fructe sunt unele dintre cele mai populare de pe tot globul. Exista o multime de tipuri de banane in piete, care variaza in functie de culoare, marime si forma. Cele mai cunoscute sunt cele galbene, care sunt verzi cand sunt necoapte. Bananele contin potasiu, vitamina B6, vitamina C, magneziu, carbohidrati, fibre, proteine si foarte putine grasimi. Fiecare banana are in jurul a 105 calorii.

2. Zaharul din sange
Fibrele prezente in banane se numesc pectina si amidon rezistent. Aceasta ajuta la reducerea zaharului din sange, in special daca sunt consumate dupa mese. De asemenea, ele ajuta si la reducerea apetitului. Totusi, diabeticii ar trebui sa evite sa consume prea multe banane.

3. Digestia
Fibrele aduc multe beneficii, iar unul dintre acestea este o digestie mai buna. O banana medie are undeva la 3 grame de fibre. De asemenea, studiile asupra pectinei arata ca este benefica impotriva cancerului de colon.



4. Reducerea greutatii
Bananele au destul de putine calorii, sunt pline de nutrienti si te vor face sa te simti plin. De asemenea, fibrele te vor ajuta sa pierzi in greutate. Bananele necoapte contin mai mult amidon rezistent, care ajuta la reducerea apetitului.

5. Inima
Potasiul este un mineral esential pentru reglarea tensiunii arteriale. In ciuda importantei potasiului, majoritatea oamenilor nu il incorporeaza indeajuns in dieta lor. Bananele sunt o sursa excelenta de potasiu, o banana continand 9% din doza zilnica recomandata. O dieta bogata in potasiu poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale, iar oamenii care consuma destul potasiu au un risc cu 27% mai scazut de a suferi de boli de inima.

6. Antioxidantii
Fructele si legumele sunt o sursa foarte buna de antoxidanti, iar bananele nu sunt o exceptie. Contin dopamina si catechina, care ajuta la reducerea problemelor de inima si a bolilor digestive.

Autor:  Andreea Utza