Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru baia de ulei


Sfaturi pentru baia de ulei Toata lumea se fereste de baia de ulei, pentru ca are impresia ca absolut toata mancarea va fi imbibata in ulei. Totusi, nu este chiar asa... Daca este facuta cum trebuie, baia de ulei va crea un exterior crocant si interiorul va fi lipsit de ulei. Iata cateva sfaturi care te ajuta sa folosesti mai eficient aceasta metoda:

1. Uleiul
Nu toate uleiurile sunt create egal. Primul pas spre a gati mai bine este acela de a alege uleiul ideal. Este esential sa iei in considerare gustul uleiului si punctul acestuia de fierbere. Gustul uleiului este determinat de origine. De exemplu, uleiul de rapita are un gust neutru, iar cel de masline are un gust puternic cu note florale.

2. Uleiul si apa
Apa este inamicul numarul unu al uleiului. Cele doua lichide nu se pot amesteca, iar apa pusa in ulei incins ca crea mici explozii. Tine zona de lucru curata, dar mai ales complet uscata. Niciodata sa nu ai vreo sursa de apa aproape de baia de ulei. Toate mancarurile ar trebui sa fie complet uscate atunci cand vor fi scufundate in ulei.

3. Sarea
Sarea vine intotdeauna dupa prajeala. Deoarece este un ingredient principal in orice reteta ce include o baie de ulei, vei avea mare nevoie de ea. Nu uita sa aplici sarea imediat dupa ce ai scos mancarea din ulei, deoarece asa va avea o sansa mai mare sa se lipeasca si sa nu se imprastie.



4. Prajeste!
Abordarea lenta nu este niciodata benefica intr-o baie de ulei. Aceasta tehnica este facuta pentru a fi rapida. Mancarea este aruncata in uleiul incins, prajita pana ajunge la o culoare aurie si apoi scoasa foarte repede inainte sa aiba sansa sa absoarba ulei in exces. Indata ce mancarea este prajita, aceasta va incepe sa absoarba din ce in ce mai mult ulei, asa ca secretul pentru a nu avea o mancare uleioasa este sa o scoti din baie la momentul potrivit.

5. Refolosirea
Desi poti refolosi uleiul, acesta nu va dura la infinit. Totusi, inainte sa-l arunci, ai grija ca acesta sa fie la o temperatura rezonabila, pentru a evita dezastre cu conductele.

Autor:  Andreea Utza