Site coolinaria.ro

Cum sa iti alegi detergentul de vase


Cum sa iti alegi detergentul de vase Detergentul gel este, in acest moment, o alegere mult mai populara decat cel pudra. Este usor de folosit si poti economisi bani atunci cand cumperi un pachet intreg. Desi brandurile cunoscute sunt, de obicei, la fel de performante exista si cateva tipuri pe care nu ar fi indicat sa le folosesti, in special cand vrei sa speli pahare sau vase delicate.

1. De ce gel?
Exista mai multe motive pentru care sa folosesti gelul atunci cand speli totul in masina de spalat vase. Pe langa faptul ca economisesti energie, vei economisi si apa. Gelul este foarte diferit de sapunul lichid folosit de obicei si acesta nu trebuie niciodata folosit in masina.

2. Spalatul manual
Spalatul manual este practic atunci cand ai foarte putine vase sau cand o pata chiar nu vrea sa iasa. Totusi, gelul este fabricat pentru a rezista la temperaturi mult mai mari decat mainile tale. De asemenea, uscarea vaselor se face mai eficient.

3. Alegerea gelului
Trebuie sa ai mare grija si sa verifici daca masina ta de spalat vase functioneaza doar cu un anumit tip de detergent. Folosirea unor produse incompatibile iti poate defecta masina de spalat, si nu vei dori sa fie nevoie sa schimbi sau sa repari componente ale ei, deoarece sunt destul de scumpe.



4. Vasele
Vasele tale au si ele nevoie de un anumit tip de detergent, ca si masina. Exista detergenti speciali pentru pahare sau vase din sticla. Acestea pot fi foarte usor distruse daca folosesti un detergent ieftin.

5. Brandul
Daca esti multumita de un anume brand, incearca sa cauti o varianta a aceluiasi brand care sa fie bun pentru pahare sau vase mai sensibile.

6. Sfat
Pentru a nu distruge vasele pretioase, este bine sa eviti sa le plasezi in zone in care vor avea contact cu ceva metalic din masina de spalat. Pentru a evita contactul chiar si intre vase, este indicat sa pui prosoape de hartie intre ele.

Autor:  Andreea Utza