Site coolinaria.ro

Slabeste cu semintele de dovleac


 Slabeste cu semintele de dovleac Semintele de dovleac nu sunt considerate, in general, o mancare pentru slabit. Totusi, oamenii care le consuma tind sa nu acumuleze o cantitate prea mare de grasime corporala. Iata cum te pot ajuta semintele de dovleac in dieta.

1. Nu te astepta sa faca minuni
Nu exista vreun aliment care sa te ajute sa slabesti ca prin minune, fara sa depui vreun efort. O dieta echilibrata este esentiala, indiferent ce mancaruri folosesti ca un plus de ajutor. Semintele de dovleac pot fi un aliat in dieta, insa nu te astepta sa slabesti peste noapte, datorita acestora.

2. Potentialul semintelor de dovleac
Semintele de dovleac sunt bogate in grasimi, deci o portie mica iti poate oferi o cantiate destul de mare de grasime. Totusi, ele sunt si bogate in nutrienti, acizi grasi, minerale si vitamine. Acest lucru le face o parte importanta a unei diete cu un continut redus de calorii. Atunci cand incepi sa consumi mai putine calorii, risti sa consumi prea putini nutrienti. Daca vei consuma seminte de dovleac, nu va trebui sa-ti faci griji in privinta acelor nutrienti. In plus, ele contin si fibre, care te vor ajuta sa te simti satul si sa mananci mai putin pe parcursul zilei.



3. Consuma-le moderat
Orice dieta se bazeaza pe consumul moderat al alimentelor. Asta se aplica si in cazul semintelor de dovleac. Ele sunt sanatoase si te pot ajuta in dieta, insa nu si daca faci abuz de ele. Nu uita ca, desi sunt bogate in nutrienti, sunt bogate si in calorii. Inlocuieste gustarile nesanatoase, precum chipsurile sau covrigeii cu o cantitate mica de seminte de dovleac.

4. Cum sa le mananci
Cel mai bine ar fi sa le mananci crude, insa le poti praji cu putin ulei de masline si sare, daca preferi. De asemenea, le poti amesteca in diverse sosuri sau dressinguri pentru salate. Le poti consuma si la micul dejun sau ca o gustare, amestecate intr-un iaurt simplu, cu continut redus de grasime si zahar.

5. Alte beneficii ale semintelor de dovleac
Pe langa ajutorul pe care il pot oferi intr-o dieta, semintele de dovleac au si alte proprietati benefice pentru organism. De exemplu, iti pot oferi un plus de energie, de care sigur vei avea nevoie la mijlocul zilei, la serviciu. In plus, asta le face un snack minunat inainte sau dupa ce te intorci de la sala.

Autor:  Andreea Utza