Site coolinaria.ro

Ceapa verde si beneficiile ei


Ceapa verde si beneficiile ei Cu cat mananci mai multe fructe si legume, cu atat este mai putin probabil sa dezvolti probleme serioase de sanatate. Acest lucru se intampla deoarece produsele proaspete sunt pline de nutrienti vitali. Foloseste ceapa verde in salatele tale sau pregateste-o impreuna cu alte legume, pentru a-ti imbunatati nutritia. Iata cateva exemple care arata la ce este buna ceapa verde.

1. Oasele
O mica ceapa verde contine 1.6 miligrame de vitamina C si 1.6 micrograme de vitamina K. Pentru un adult, asta inseamna 16 procente din doza zilnica recomandata de vitamina K si 2 de procente din doza de votamina C. Ambele vitamine sunt esentiale pentru cresterea si dezvoltarea oaselor puternice. Daca dieta ta sufera la acest capitol, atunci vei avea un risc mai mare de a suferi de osteoporoza.

2. Ochii
Vitamina A este benefica pentru sinteza de rodopsina, o proteina benefica pentru vedere. O ceapa contine 24 de micrograme de vitamina A.

3. Inima
Vitamina A si vitamina C au proprietati antioxidante foarte puternice. Asta inseamna ca aceste vitamine vor ajuta prevenirea deteriorarii tesuturilor. O dieta cu o concentratie mare de antioxidanti va reduce riscul problemelor de inima. De asemenea, vitamina C va preveni si cresterea tensiunii arteriale, care va duce la aceeasi reducere a problemelor de inima.



4. Sistemul imunitar
Compusii flavonoizi din ceapa pot aduce mari beneficii sistemului imunitar. Acestia reduc riscul cancerului, deoarece inhiba o enzima ce creaza radicali liberi, cei din urma fiind daunatori in cantitati prea mari.

5. Nutritie
Ceapa verde contine foarte putine calorii, un bol intreg de ceapa avand in jur de un procent din doza zilnica recomandata. Majoritatea acestor calorii vin din carbohidrati, dar ceapa contine si multe fibre. De asemenea, aceasta contine putine proteine si grasimi, mai putin de un gram pe portie.

Autor:  Andreea Utza