Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru un strudel perfect


Sfaturi pentru un strudel perfect Experienta este cea care te va ajuta sa faci un strudel perfect. Totusi, intotdeauna poti beneficia de pe urma catorva sfaturi bune. Iata cateva reguli pentru un strudel perfect.

1. Tehnica
Pentru a face un strudel bun ai nevoie de o tehnica buna. Poti face o multime de artificii si de schimbari in functie de cum vrei tu, cum ar fi taierea merelor sau adaugarea nucilor, dar un singur lucru nu poate fi schimbat: umplutura trebuie sa fie impartita perfect si compacta, plasata pe mijlocul aluatului. De asemenea, tot aceasta trebuie sa fie destul de inalta si uniforma. Aceasta este cheia.

2. Aluatul
Nu trebuie sa lasi aluatul la frigider. Desi toate retetele spun ca ar trebui sa o faci timp de 8 ore sau peste noapte, este indicat sa sari peste acest pas, pentru a avea un strudel cat mai crocant.

3. Faina
Tu controlezi aluatul, asa ca foloseste multa faina pentru a nu avea un aluat lipicios. Vei sti cand sa te opresti din adaugarea fainei pentru ca aluatul nu se va mai lipi de mana ta.



4. Cuptor
Este ok daca aluatul se scurge in cuptor. Aluatul de strudel este subtire si s-ar putea sa se scurga putin. Pentru asta foloseste niste hartie de copt si vei scapa de probleme.

5. Pesmet sau nuci
In mod traditional, fructele sunt puse in aluat impreuna cu un pic de pesmet, care are rolul de a absorbi sucul aparut in urma coacerii. Totusi, unora nu le place aceasta combinatie deoarece strudelul poate fi mai greu de digerat, dar ramane la alegerea fiecarei bucatarese daca se foloseste de acest sfat sau nu.

Autor:  Andreea Utza