Site coolinaria.ro

Despre zahar


Despre zahar Oamenii de pe tot globul mananca zahar ca parte a unei diete sanatoase si echilibrate. Majoritatea se tem totusi ca zaharul nu este bun pentru sanatate, mai ales pentru dinti si silueta. Iata cateva informatii despre zahar.

1. Energie
Zaharul este o sursa importanta de energie. In timpul digestiei, toti carbohidratii sunt descompusi in zaharuri. Acestea sunt absobite in sange si apoi sunt depozitate in celule, unde sunt folosite pentru a produce energie.

2. Rolul in mancaruri
Zaharul are un rol important in prepararea mancarurilor, precum imbunatatirea gustului sau texturii. Pe langa faptul ca este folosit pentru a indulci mancarurile, zaharul serveste drept conservant in gemuri, dar permite si fermentarea drojdiei.



3. Medicina
In medicina, zaharul este folosit pentru a preveni dezhidratarea copiilor ce au excese de voma. Aceasta metoda salveaza o milioane de vieti in timpul anului.

4. Fortificare
Fortificarea mancarurilor devine cea mai eficienta metoda pentru a elimina problemele de nutritie. Zaharul este consumat pe tot globul si este acceptat de toate populatiile, chiar si de cele foarte sarace. Adaugarea de zahar joaca un rol critic in combaterea problemelor de nutritie.

5. Carbohidratii
Zaharul este compatibil cu o dieta echilibrata si este una dintre primele surse de carbohidrati. Toti acesti carbohidrati reprezinta mai mult de jumatate din energia pe care o primeste un om in urma unei diete.

Autor:  Andreea Utza