Site coolinaria.ro

Beneficiile sparanghelului


Beneficiile sparanghelului Sparanghelul este o leguma specifica primaverii. Acesta poate fi cumparat din piata sau de la supermarket, proaspat sau congelat. Pe langa un gust foarte bun, sparanghelul are si o multime de beneficii pentru sanatate.

1. Nutrientii
Este plin de nutrienti. Sparanghelul e o sursa excelenta de fibre, foliti, vitamina A, C, E si K, dar si de crom, un mineral care imbunatateste abilitatea insulinei de a transporta glucoza din sange in celule.

2. Impotriva cancerului
Ajuta in lupta impotriva cancerului, deoarece este plin de compusi ce ajuta impotriva radicalilor. De aceea mancatul sparanghelului te va ajuta impotriva unor forme de cancer, precum cel de oase, san, colon, laringe si plamani.



3. Antioxidanti
Pe langa cele de mai sus, sparanghelul contine si antoxidanti, chiar o multime din acestia. Este unul dintre cele mai bune alimente cu care poti combate efectul nociv al surplusului de radicali liberi. In plus, te ajuta sa arati mai tanar.

4. Ajuta creierul
Sparanghelul ajuta foarte mult la memorie. Problemele cognitive vin de obicei din lipsa vitaminei B12, care se afla in sparanghel, peste, carne si lactate.

5. Diuretic
Este un diuretic natural. Contine niveluri mari de asparagina, un amino acid care serveste ca diuretic natural. Asta inseamna ca te va ajuta sa scapi de excesul de fluide dar si de cel de sare.  

Autor:  Andreea Utza