Site coolinaria.ro

Despre aloe vera


Despre aloe vera Aceasta planta verde, foarte asemanatoare cu un cactus, are proprietati benefice pentru organism. N-ai nicio scuza pentru care sa n-o plantezi in gradina sau intr-un ghiveci, in apartament. Aloe vera si-a gasit locul intr-o multime de produse, dar de ce este ea cu adevarat speciala?

1. Frumusete
Pielea noastra are nevoie de nutritie si hidratare, iar aloe vera, cand este incorporata cum trebuie intr-un tratament facial, va trata, exfolia si repara pielea. De indata ce iti vei aplica un tratament, vei simti cat de linistitoare este pentru piele. Astfel, aceasta planta poate fi folosita si pentru tratarea ranilor, pentru pielea uscata sau pentru micile taieturi.

2. Impotriva caderii parului
Aloe vera contine niste enzime proteolitice care iti vor repara celulele moarte de pe scalp. De asemenea, va actiona si ca un foarte bun balsam de par si il va lasa moale. Aceasta va ajuta la cresterea parului, va preveni mancarimile si va reduce matreata.

3. Pentru slabit
Nu este doar industria de frumusete care este obsedata de beneficiile aloei vera, ci si cea a sanatatii. Aceasta planta va imbunatati eficacitatea dietei tale si iti va maximiza potentiala reducere in greutate, oferindu-ti, in acelasi timp, si o doza de aminoacizi si enzime benefice.



4. Celulele
Celulele de la nivelul pielii vor fi si ele hranite de catre aloe vera. Aceasta planta contine un element crucial, un carbohidrat complex care va ajunge la celule si le va nutri.

5. Vitamine
Gelul translucent ce provine din aloe vera este facut din 96% apa, cativa compusi organici si anorganici si un tip de proteina ce contine 18 din cei 20 de aminoacizi gasiti in corp si pe langa acestea si vitaminele A, B, C si E.

Autor:  Andreea Utza