Site coolinaria.ro

Beneficiile catinei


Beneficiile catinei Catina devine din ce in ce mai populara pentru proprietatile ei benefice pentru organism. Ea provine dintr-un arbust spinos, care creste langa rauri, in Europa dar si in Asia. Frunzele, florile, uleiurile, fructele si semintele ei sunt folosite ca remedii.

1. Despre planta
Exista sapte varietati de catina, iar majoritatea plantatiilor sunt localizate in China. Ea este folosita pentru conservarea apei si a solului, pe langa proprietatile benefice pentru sanatate.

2. Presiunea sanguina
In medicina naturista exista o multime de moduri de a folosi catina. Fructele si frunzele ei sunt folosite de obicei pentru artrita sau iritatii. Ceaiul facut din frunze de catina contine vitamine, minerale, antoxidanti, aminoacizi si acizi grasi. Acesta este folosit pentru scaderea presiunii sanguine si reducerea colesterolului.



3. Beneficii cardiovasculare
Aceasta planta este un supliment de vitaminele C, A, E, beta-caroten, minerale, aminoacizi si acizi grasi. Un studiu recent arata ca uleiul de catina ar putea fi benefic pentru scaderea in greutate. De asemenea, uleiul de catina imbuntateste functionarea inimii pentru pacientii cu probleme cardiace.

4. Pielea si vederea
Fructele catinei sunt folosite pentru prevenirea infectiilor, imbunatatirea vederii si reducerea procesului de imbatranire. Ceaiul este aplicat asupra arsurilor provocate de radiatiile solare pentru a reduce iritatia si umflaturile.

5. Intrebuintari aditionale
Uleiul si semintele sunt folosite pentru pacientii cu astm si cu probleme provocate de colesterol. Acestea actioneaza ca un antioxidant si expectorant. De asemenea, catina este folosita pentru reducerea efectelor secundare provocate de cancer, dar si de tratamentele impotriva acestuia.

Autor:  Andreea Utza