Site coolinaria.ro

Cum sa iti mentii silueta de Paste


Cum sa iti mentii silueta de Paste Este vremea in care supermarketurile se umplu de oua si iepurasi de ciocolata. Pastele este, de obicei, o perioada pentru excesele de mancare si de bautura, asa ca vei fi nefericita cand, dupa aceasta perioada, vei constata ca kilogramele tale nu au ramas aceleasi. Iata cateva modalitati in care sa eviti sa te ingrasi.

1. Calitate, nu cantitate
Daca oricum vei lua parte la o masa copioasa, mananca numai ce vrei. Nu te gandi sa cumperi cat mai multa ciocolata, ci o ciocolata cat mai buna. Astfel, vei alege calitatea in locul cantitatii, si vei manca mai putin, deoarece cantitatile vor fi mult mai mici.

2. Imparte ciocolata
Daca, din greseala, desigur, cumperi prea multa ciocolata, atunci cel mai bine este sa o imparti cu cei dragi. In felul acesta vei imparti si caloriile. Prietenii si familia ta se vor ingramadi sa te ajute.

3. Fa miscare
Trebuie sa consumi caloriile in plus, ce vin odata cu aceasta sarbatoare. Dupa atatea oua, cozonac si pasca, trebuie sa pleci la alergat sau la sala.



4. Micul dejun
Incepe ziua cum trebuie. Ciocolata in fiecare zi si in fiecare parte a zilei este visul oricarui copil si nu este departe de a fi si visul oricarui adult. Totusi, nu vei dori sa cazi intr-o asemenea capcana. Un mic dejun plin de nutrienti va fi perfect pentru a contrabalansa aceasta tendinta.

5. Oua ca snack
E foarte usor sa faci abuz de oua, mai ales ca suntem obisnuiti sa pregatim foarte multe. Daca mananci 2-3 oua la o masa, timp de cateva zile, deja ti-ai depasit cu mult ratia obisnuita. Consuma-le, mai degraba, ca pe un snack nutritiv si sanatos. Un ou este de ajuns pentru o gustare rapida.

Autor:  Andreea Utza