Site coolinaria.ro

Cum gatim cu pudra de chili


Cum gatim cu pudra de chili Pudra de chili se gaseste in orice supermarket sau plafar si este un condiment care nu ar trebui sa-ti lipseasca din bucatarie. Mai ales daca iti plac mancarurile picante, e important sa stii cum sa folosesti aceasta pudra de chili. Tine minte sa nu exagerezi niciodata cu cantitatea, apoi incearca urmatoarele idei de preparate.

1. Orez
Orezul simplu nu are tocmai cel mai complex gust, insa cu cateva legume si putina pudra de chili il poti readuce la viata. Legumele ii vor oferi mai multe arome, iar pudra de chili il va condimenta in mod placut. Daca nu-ti place prea picant, atunci pune foarte putin chili. Daca ai si invitati la masa, cel mai bine e sa-I lasi sa-si adauge singuri, atat cat vor.

2. Fasole
Pudra de chili se potriveste si in mancarurile cu fasole, indiferent ca e vorba de fasole batuta, o supa sau o tocanita. Presara putin praf de chili pentru a-i da o noua aroma. Poti prepara o supa crema de fasole, in care sa adaugi chili, inainte sa o bagi in blender.



3. In salate
Salatele cu legume si branzeturi pot beneficia de pe urma pudrei de chili, caci le va adauga o aroma in plus. Presara putina pudra de chili direct in salata, apoi amesteca, sau adauga in dressing.

4. Cu oua
Poti pune pudra de chili in amestecul pentru oua umplute, iar rezultatul va fi unul delicios si usor picant. De asemenea, poti servi si peste ouale fierte, obisnuite, dar si cu oua ochiuri sau chiar omleta.

5. Inlocuieste piperul
In loc sa folosesti piper intr-o reteta, poti folosi putina pudra de chili, doar tine minte ca aceasta are un gust mult mai puternic, deci trebuie sa pui o cantitate mai mica.

Autor:  Andreea Utza