Site coolinaria.ro

Beneficiile stafidelor


Beneficiile stafidelor Stafidele ofera multe beneficii pentru sanatate, printre care si reducerea constipatiei, a anemiei sau a febrei. De asemenea, ele ajuta in dietele de ingrasare, dar au si un impact pozitiv asupra sanatatii ochilor, dintilor si oaselor. Iata care sunt principalele beneficii ale stafidelor:

1. Constipatie
Atunci cand sunt consumate, stafidele se umfla, deoarece fibrele prezente in ele isi reiau forma initiala, datorita contactului cu fluidele organismului. Asta ajuta corpul sa lupte impotriva constipatiei. De asemenea, stafidele sunt utile si in cazul diareei, deoarece absorb foarte bine lichidele.

2. In dietele de ingrasare
Stafidele reprezinta un mod sanatos pentru a te ingrasa, daca ai nevoie. Ele sunt pline de fructoza si glucoza si contin multa energie. Ele fac parte din dietele sportivilor, care au nevoie de energie. In plus, ele sunt minunate deoarece contin vitamine, amino acizi si minerale, care ajuta la absorbtia altor nutrienti si proteine.



3. Prevenirea cancerului
Stafidele sunt bogate in antioxidanti care ajuta in lupta cu radicalii liberi. Acestia sunt unii dintre cauzele primare si factorii care duc la cresterea spontana a celulelor canceroase. Deci, daca vei include stafide in dieta ta, vei creste nivelul acelor antioxidanti puternici, care vor preveni formarea cancerului sau ii vor incetini progresul.

4. Hipertensiune
Pentru mult timp, unii oameni au crezut ca stafidele au puterea de a reduce tensiunea arteriala si de a proteja inima, insa expertii au inceput abia recent sa studieze aceste proprietati. Rezultatele nu spun exact cum ajuta stafidele, insa ele sunt bogate in potasiu, element de ajuta in cazul acestei probleme.

5. Anemie
Stafidele contin o cantitate mare de fier, care este foarte bun pentru tratarea anemiei. De asemenea, ele contin multe vitamine B, esentiale in formarea sangelui. Nivelul ridicat de cupru continut de acestea ajuta, de asemenea, la formarea celulelor rosii.

Autor:  Andreea Utza