Site coolinaria.ro

Adevarul despre pastilele de slabit


Adevarul despre pastilele de slabit Cu totii am vazut reclamele de la TV si din reviste unde oamenii slabesc subit cu ajutorul unor mici pastile, care promit niste rezultate remarcabile. Cu totii am dori sa slabim repede, mai ales daca ar fi atat de simplu. Dar sunt oare suplimentele de slabit indeajuns de bune?

1. Suplimentele clasice
Suplimentele pot veni in multe forme: pastile, pudra, lichide si pot fi gasite foarte usor la farmacia locala sau chiar si in supermarket. Vei gasi si mai multe online. Dar, chiar daca sunt pretutindeni, majoritatea acestor suplimente nu sunt reglementate si nu sunt sustinute nici de un studiu amanuntit care sa le ateste valoarea. Deoarece nu sunt reglementate, aceste suplimente nu au nicio dovada ca sunt eficiente. Chiar si cu ingrediente care par sa fie bune de consum, majoritatea pastilelor sunt, cel mai probabil, nesigure si nu sunt deloc benefice pentru sanatatea ta. Cel mai bine ar fi daca ai vorbi cu doctorul inainte sa faci o astfel de investitie, chiar si in cazul in care vrei sa cumperi suplimente naturale pe baza de plante, si niciodata sa nu inlocuiesti o dieta echilibrata cu astfel de pastile.

2. Suplimentele naturale
Unii cercetatori spun ca suplimentele te vor ajuta in cazul in care ai deja o dieta echilibrata si un stil de viata activ. Dar cuvantul cheie aici este tocmai acest “ajuta”. Din nou, niciodata nu inlocui dieta cu astfel de pastile. Aceste suplimente nu sunt, de obicei, supuse unor teste riguroase precum medicamentele pe baza de prescriptie. Intotdeauna sa citesti etichetele cu atentie si vorbeste cu doctorul sau chiar si cu farmacistul.



3. Suplimentele pe baza de plante
Suplimentele pe baza de plante sunt, de fapt, produse ce contin ingrediente precum ceaiul negru, cofeina sau portocalele. Desigur, acestea sunt perfect sigure daca le consumi in starea lor naturala. Un studiu a aratat ca astfel de suplimente cu portocale sunt chiar mai daunatoare decat suna in realitate, si acesta este un ingredient cu totul sigur in starea lui naturala. Tine minte, doar pentru ca suna sanatos in mod normal si provine din ceva natural nu inseamna ca este si bun intr-o pastila.

4. Efecte adverse posibile
Suplimentele naturale si cele pe baza de fructe sau legume sunt in mod normal mai bune decat cele care contin chimicale, dar chiar si cele dintai pot avea cateva efecte adverse. Cafeina poate creste tensiunea si unele plante pot cauza probleme gastro-intestinale. In plus, suplimentele care iti vor reduce absorbtia de grasimi o pot reduce si pe cea de nutrienti si minerale.

Autor:  Andreea Utza