Site coolinaria.ro

Cum sa imbunatatesti amestecurile de legume


Cum sa imbunatatesti amestecurile de legume Amestecurile de legume sunt foarte utile cand vrei o masa rapida si gustoasa, insa, daca nu le gatesti cum trebuie, s-ar putea sa te trezesti cu o portie de legume apoase cu un gust fad. Ca sa nu obtii acest rezultat dezastruos, iata cateva sfaturi, care te vor ajuta sa imbunatatesti amestecurile de legume.

1. Alege legumele congelate, nu la conserva
Amestecurile congelate au un gust mai bun si sunt mai sanatoase pentru tine decat cele tinute in conserve. Acestea au stat in lichid timp de lungi intregi, deci probabil nu mai au acelasi gust cu cel al legumelor proaspete. In schimb, cele congelate si-au pastrat mai bine proprietatile.

2. Nu incepe fara o reteta
Acest lucru e valabil in orice caz. Nu te apuca sa gatesti daca nu ai o reteta clara in minte. Amestecurile de legume pot face parte din preparate delicioase, daca stii cum si cu ce se la combini. Daca le fierbi sau le faci singure in tigaie, atunci rezultatele nu vor fi tocmai bune.

3. Nu le folosi ca element de baza
Asta inseamna ca amestecul de legume nu trebuie sa fie „vedeta” mancarii tale. El trebuie sa fie doar un adaos. De exemplu, pentru pastele cu branza sau intr-o tocanita. Foloseste alte ingrediente, de preferat proaspete, care sa distraga atentia de la mixul de legume.



4. Asezoneaza si condimenteaza
Fara asezonat si condimentat, amestecul tau de legume va avea un gust slab si nu-ti va veni sa le mananci. In schimb, poti deveni creativ si poti adauga diverse condimente si ierburi proaspete, pentru a le imbunatati gustul.

5. Sare, piper si unt
Aceste trei ingrediente stau la baza unui mix de legume gustos si reusit. Nu e nimic complicat, insa, uneori, rezultatul este mult mai bun decat daca ai combina multe ierburi si condiment sofisticate.

Autor:  Andreea Utza